STK larla Kutlu Doğum İstişare Toplantısı

Rize İl Müftülüğü Kutlu Doğum Düzenleme Komisyonu, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Gelerek İstişare Toplantısı Yaptı...

TEFEKKÜR 17.03.2016 08:51:33 27 0
STK larla Kutlu Doğum İstişare Toplantısı
Peygamberimizin doğum gününü (Miladi 20 Nisan) ihtiva eden haftayı, Hazret-i Peygamberi ve O’nun insanlığa takdim ettiği değerleri doğru ve sahih bilgiler ışığında, seçkin, güvenilir ve alanında ehil şahsiyetlerin katkılarıyla vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri, bu yıl Başkanlığımız tarafından biraz daha genişletilerek 09-20 Nisan tarihleri arasında kutlanması kararlaştırıldı.

Kutlu Doğum Haftasında yapılması planlanan etkinlikleri görüşmek üzere  Rize Valiliği Toplantı Salonunda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Hakkı Gür ve Ali Çakmak ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, “bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana teması olan 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım' konusu çerçevesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteğiyle birlik ve beraberlik içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanılacağını ifade ederek, haftanın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Toplantının amacı ve hedeflerinden söz eden İl Müftüsü İsmail Yalçın, 2016 yılı Kutlu Doğum Haftasının; ümmet bilincini yeniden inşa etmek ve birlikteliği sağlamak amacıyla temaya uygun olarak kutlanacağını ifade etti.

İl Müftü Yardımcısı Hakkı Gür ise, etkinlikler çerçevesinde yapılacak olan Kur’an ziyafeti, konferans, kan bağışı kampanyası, çocuklara yönelik program, kutlu doğum aşı, hastane ziyaretleri, kitap fuarı, kermes ve yarışmalar hakkında bilgi verdi.

Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin görüş ve önerileriyle toplantı son buldu. 
Rize Müftülüğü

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı