RİZE’DEN İDLİB’E 17 ADET İYİLİK KONUTU

2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu.

TEFEKKÜR 8.01.2021 13:38:48 25 0
RİZE’DEN İDLİB’E 17 ADET İYİLİK KONUTU

Her konuda mazlum ve mağdurun yanında olan Türkiye Diyanet Vakfı, savaşın başladığı günden bu yana eğitimden hayri hizmetlere kadar pek çok alanda olduğu gibi, yaşam mücadelesi veren Suriye halkına sıcak bir yuva olabilmek için de çalışıyor.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Türkiye Diyanet Vakfı’nın ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren aileler için başlattığı “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” kampanyası ile başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale getirmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubeleri “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” sloganıyla başlatılan kampanyaya 17 adet iyilik konutuyla destekte bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı İl Müftüsü Naci Çakmakçı; Rize’nin nüfusunun az olmasına rağmen iyiliğe gönüllü bir il olduğunu ifade ederek, “Nerede bir iyilik hareketi varsa Rize insanını orada görmek mümkün. Türkiye Diyanet Vakfı’nın daha önceden yapmış olduğu yardım kampanyalarına azami derecede destekte bulunan Rize halkı ‘İyilik Konutu’ projesine de katkıda bulunarak Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de 17 adet iyili konutu inşa etti.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu projesiyle; ailelerin bundan sonra daha konforlu bir ortamda hayatlarını sürdüreceklerini ifade eden Çakmakçı, 'Çadırlarda yaşam gerçekten çok zor. Her yardım kampanyasında olduğu gibi bu kampanyada da hayırseverlerimizin çok büyük teveccühü oldu. Vakfımızın çalışmalarıyla birlikte inşallah bölgede çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan aile kalmayacak.' ifadelerini kullandı.

İyilik Konutlarının 30 metrekare genişliğinde, betonarmeden yapıldığını, çatısının da yine betondan inşa edildiğini söyleyen Çakmakçı, 'Evler 2 oda, banyo, tuvalet ve mutfaktan oluşuyor. Demir kapısı, su tesisatı ve kanalizasyon gibi alt ve üstyapıları tamamen bitmiş durumda. Oturan ailelerimiz inşallah sorun yaşamadan rahat bir ortamda hayatlarını sürdürebilecek.' dedi.

Bir “İyilik Konutu” bedelinin 6 bin lira olduğunu belirten Çakmakçı, Türkiye şartlarına göre bu miktarın çok fazla olmadığını bildirerek imkânı olanların bağışta bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Kampanyanın devam ettiğini bildiren Müftü Çakmakçı, “Yardım etmek isteyen vatandaşların ‘bagis.tdv.org’ kurumsal online bağış sayfasından, Türkiye Diyanet Vakfı Rize il ve ilçe şubelerinden, il ve ilçe müftülüklerinden, bankalardan, TDV bağış mobil uygulamalarından ve PTT şubelerinden herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bağış yapabileceği gibi cep telefonlarından 'SURİYE' yazıp 5601'e SMS göndererek 10 lira bağışta bulunarak savaş mağduru bir aileye sıcak bir yuva olabilirler” şeklinde açıklamalarda bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı