RİZE’DE ŞEHİR SULARI DENİLİNCE AKLA GELEN KIRKAYAK DAYI VEFAT ETTİ

Rize’de Andon suyu başta olmak üzere, Rize şehrinin su şebeke hatları konusunda uzman olan ve ilk akla gelen kişi olarak isim yapmış olan, Rize Belediyesinden emekli su hatlarını sürekli gezerek takip etmesi nedeniyle kendisine, Kırkayak day

TEFEKKÜR 16.03.2018 14:16:21 39 1
RİZE’DE ŞEHİR SULARI DENİLİNCE AKLA GELEN KIRKAYAK DAYI VEFAT ETTİ

Rize’nin Dağsu Mahallesinden olan, Rize’nin tanınmış iş adamlarından Nuri Toptan’ın babası merhum Hacı Fazlı Toptan, Rize Belediyesinde yıllarca Rize’nin suları konusunda en bilgili uzman olarak çalışmış, en son olarak rahmetli Rize Belediye eski Başkanı Memiş Ali Usta döneminde belediyeden emekli olmuştu. Emekli olmasına rağmen yıllardır gönüllü olarak Rize’nin genelindeki su şebekeleri konusundaki Rize Belediyesi başta olmak ilgili birçok kurum ve kuruluşa, Rize genelindeki su şebekleri konusundaki derin bilgilerini haritalar üzerinden paylaşarak önemli katkılar sunardı.

Rize’nin sevilen su hatları ve şebekleri konusundaki en uzman kişisi, Fazli Toptan, Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın akrabasında olan, Hacı Fazlı Toptan (Kırkayak dayı)’nın vefatı Rize’de bir hayli üzüntüye neden oldu. Cenazesi bugün (Cuma) namazını müteakip Rize Sahil camisinde kılınarak, Dağsu mahallesindeki aile kabristanlığında defnedilecektir. Bizlerde Rize Belediyesinde yıllarca Rize’nin suları konusundaki önemli hizmetlerinden dolayı merhum Fazlı Toptan amcaya Allah’tan rahmet diliyoruz.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
Ahmet kibar
16.03.2018 21:51:59
Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun ailesine sabırlar ihsan eylesin

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI