Rize'de Kutlu Doğum Heyecanı

8-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, İl Müftüsü İsmail Yalçın ve beraberindeki heyet, Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

TEFEKKÜR 7.04.2016 13:05:15 14 0
Rize
İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı, Hakkı Gür ve Din Görevlisi Yusuf Çubuk ile birlikte 8-20 Nisan 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle Peygamberimizin sembolü güller ile kendilerini ziyarete geldiklerini belirterek, Vali Yazıcı'ya gül buketi, etkinlik programı ve davetiye takdim ettiler.

Hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Yazıcı'ya bilgi vererek, birlik ve beraberliğimizin hafta boyunca yapılacak etkinliklerle daha da arttırmasını Yüce Allah'tan niyaz eden Müftü Yalçın, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın 'Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet- Gelin Birlik Olalım' temasıyla kutlanacağını belirtti.

Bu önemli haftanın tüm İslam âlemine ve Rize halkına hayırlar getirmesini dileyen Vali Yazıcı, heyettekilere ziyaret için teşekkür etti.

Vali Ersin Yazıcı, 'Bu anlamlı haftada bizi ziyaret etmenizden memnun olduk. Bütün İslam Âlemi'nin Haftası'nı kutluyorum. Bu güzel haftada birlik ve beraberliği benimseyen düşüncenin insan âleminde devamlı olmasını diliyorum' dedi.

Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerde Hz. Muhammed'i daha iyi tanımak, tanıtma, anlamak, sevgisini canlı tutmak, onun tevhid ile vahdete verdiği değeri bütün boyutlarıyla gündeme taşımak amaçlanıyor. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI