Rize’de Caminin Minaresi yıkılıp yeniden yapılıyor

Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Şehitler Cami Minaresi yıkılıyor.

TEFEKKÜR 29.11.2020 14:49:40 18 0
Rize’de Caminin Minaresi yıkılıp yeniden yapılıyor

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Şehitler Cami Minaresi yıkılıyor.

1970’li yıllarda Oflu usta tarafından kalıbı Cami avlusunda yapılarak dökülen betonlar o dönemde gençler tarafından sırtlarında taşınarak yapılan Minare, artık yıkılmaya yüz tutunca yeniden yapılmasına karar verildi.

Cumhuriyet Mahallesinden olup, İstanbul’da yaşayan ve burada ticaretle iştigal eden hayırsever vatandaş Mahallesinde bulunan Cami’nin minaresini yapmak için cami hocası Yusuf Kambur ve Fatih Atay’a müracaat etti.

Cami Hocası Fatih Atay, Cumhuriyet Mah. Şehitler camii ve camii müştemilatında yaptıkları çalışmalar lojman dış kaplaması(montalama) yapımı ve daire iç donatımı devam etmekte olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı “ Pazar ilçesinin en büyük mahallelerinden olan Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Cami imam hatibiyim.1963 yıllarında kısman başlayan onarımlarla camimiz bugüne kadar gelmiştir. Şimdi ise yer yer su alan kısımlarının ve caminin çatı ve kurşun kaplı kubbesinin tadilat çalışması yapılacaktır.” dedi.

Atay, 28 metre yüksekliğinde yeni minareye eskisi yıkılarak bugün itibarıyla başlanmıştır. Ayrıca bayan ve erkek lavabo seramikler yenilenmesi, Cami dış boyası çalışması yapılacaktır. Hayırsever vatandaşlarımızdan “bizim de katkımız” olsun diyenlerin camimiz imam hatipleriyle görüşmeleri yeterli olacaktır”.diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı