Rize’de Camiler Namaza Hazır

Rize’nin Pazar İlçesinde Cuma Namazı heyecanı yaşanıyor. Pazar Sahil Caminde sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma başlatıldı.

TEFEKKÜR 29.05.2020 10:50:53 65 0
Rize’de Camiler Namaza Hazır

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Koronavirüs (Covit-19) tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı bulunan camiler 29.05.2020 Cuma(bugün) itibarıyla ibadete kısmen açıldı.

Rize’nin Pazar İlçesinde Cuma Namazı heyecanı yaşanıyor. Pazar Sahil Caminde sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma başlatıldı.

Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 Yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cuma namazına katılamayacaktır.

Pazar Sahil Caminde kılınacak Cuma namazı öncesi her türlü tedbirler alınmaya başladı. Pazar Belediyesi ekiplerince camiler dezenfektan yapıldı. Namaz kılınacak mekanlar cemaate göre hazırlandı. Şadırvanlar kapatıldı. Cemaate “abdestini al, maskeni tak, seccadeni al ve camiye gel” çağrısı yapıldı.

Pazar Sahil Cami İmam Hatibi Cemal Taşçı, Cuma öncesi, bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Caminin iç ve dış alanını dezenfektan yaptırdık. Gelen cemaatimize maske ve seccadeleriyle birlikte gelmesini istiyoruz. Bizde burada tedbir olarak maske ve dezenfektan bulunduruyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ederek alanımızı hazır hale getiriyoruz. Bu ilk Cumamız olacak. İnşallah bundan sonra Cuma ve vakit namazlarına ve kısmen öğle ve ikindi namazları camilerimizde devam edecektir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı