Rize Pazarlı Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu vefat etti

Bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı bildirilen ve sağlık durumu ağırlaşan Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun vefat ettiği öğrenildi.

TEFEKKÜR 22.01.2021 09:32:10 82 0
Rize Pazarlı Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu vefat etti

Bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı bildirilen ve sağlık durumu ağırlaşan Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun vefat ettiği öğrenildi.

 Ömrünü ve kalemini milletine tarihini ve milliyetini hatırlatmaya adamış,Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci vefat etti.

Bir süredir hastanede tedavi gören gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun sağlığının takılan stentin yerinden kaymasına bağlı olarak ağırlaştığı bildirildi.

Tarihi sevdiren adamdı.

Kaç kuşağın tarih ilgisini besledi, büyüttü.

Tarihsizliğin ne büyük bir talihsizlik olduğunu gösterdi.

Romanlarıyla güçlü bir tarih bilinci inşa etti.

Allah rahmet eylesin.

Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

Vefat haberini Bahadıroğlu'nun oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından duyurdu.

Bahadıroğlu'nun oğlu acı haberi şu ifadelerle duyurdu:

'Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah'ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağolsun. El Fatiha...'

Eserlerinde Yavuz Bahadıroğlu ismini kullanan Niyazi Birinci 1945'te Rize'nin Pazar İlçesinde  dünyaya geldi.

1971'de İstanbul'da gazeteciliğe başlayan Birinci, Yeni Asya ve Yeni Nesil gazetelerinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. İlk olarak 'Sunguroğlu' ve ardından 'Buhara Yanıyor' romanlarını kaleme alan Birinci'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini ele alan 30'u aşkın romanı bulunuyor.

Birinci ayrıca çocuk kitapları, hikaye, araştırma, oyun, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere birçok çalışmaya imza attı.

Uzun yıllar Can Kardeş dergisi genel yayın yönetmeni olarak çalışmalarını sürdüren Niyazi Birinci, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda konferanslar verdi, çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı.

İki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan Birinci, ulusal bir radyoda günlük yorumlar yapmasının yanı sıra Yeni Akit gazetesinde köşe yazıları kaleme aldı.

Birinci, evli ve üç çocuk babasıydı.

DEFİN YERİ AÇIKLAMASI

Oğlu Mücahid Birinci paylaşımında 'Merhum babamız Niyazi Birinci'yi, baki yurduna olan yolculuğuna, 22 Ocak, yani bugün, saat 15:00'te Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazı ile uğurlayacağız. Ardından merhum, Eyüp Sultan Camii haziresine defnedilecektir inşallah. Rabbim sizlerden razı olsun.'dedi


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı