Rize Pazarlı 9 yaşındaki yürüme engelli çocuk Kuran’ı öğrendi

Rize Pazarlı 9 yaşındaki yürüme engelli çocuk Kuran’ı öğrendi

TEFEKKÜR 20.08.2018 09:35:07 140 1
Rize Pazarlı 9 yaşındaki yürüme engelli çocuk Kuran’ı öğrendi

Sadık HÜR

Pazar-Ailesi ile birlikte Belçika’da yaşayan 9 yaşındaki yürüme engelli genç Yaz tatilinde geldiği memleketinde Kur’an’ı öğrendi.

Pazar Ocak köyünden olup Soğuksu Mahallesinde ikamet eden İbrahim Bayar Belçika’dan yaz tatili için Pazar’a geldi.Yürüme engelli 9 yaşındaki oğlunun Kur’an öğremesi için Pazar Müftülüğü ve Mahalle Camisine müracaat etti.Olumlu yanıt aldıktan sonra Cami İmamı Nehir Çörek, hergün evine gidilerek kısa sürede 9 Yaşındaki Yavuz Bayar’a Kur’an okumayı öğretti.

Kur’an öğreten İmam Nehir Çörek” Pazar Müftülüğümüze müracaat eden aile yürüme engelli çocuklarına Kur’an öğretmemizi talepte bulundu. Müftülüğümüz tarafından görevlendirildim. Her gün evine giderek 9 yaşındaki çocuğumuza Kur’an okumayı öğrettim. Başta ben olmak üzere ailesi ve engelli çocuğumuz bu durumdan çok memnun oldu. Biz Kur’an öğretme konusunda her şartta hizmet etmeye hazırız. Yeter ki çocuk, genç, yaşlı fark etmez bize müracaat etsinler. Bize bu güzel görevi tevdi eden Pazar Müftülüğümüze ve evinde rahat çalışma imkanı sağlayan aileye de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
ayfer güüllüce
20.08.2018 15:25:56
Bukadar kolay ve güzel bir hareket engelli kursa gelemedı din görevlisi her gün evine giderek Allahın kelamını okutmayı öğrettı bütün imamlar böyle yapsa memlkette kuran okumayı bilmıyen kalmıyacaktır yavuz kardeşimizi tebrik edıyorum ailesınıde kutluyorum bu çocuk sızın için bir mujdedır sız yeterkı ona sahıp çıkarak ilgi ve alaka gösterın Allah sızı onun sayesınde af edecektır.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI