Rize Meydanında Aş Dağıtımı yapıldı

Rize Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” için, Cumhuriyet meydanı Kutlu Doğum Çadırı önünde, Belediyenin katkılarıyla vatandaşlara “Aş” dağıtımı yapıldı.

TEFEKKÜR 18.04.2014 14:17:09 32 0
Rize Meydanında Aş Dağıtımı yapıldı
Cumhuriyet Meydanında Cuma Namazının ardından düzenlenen programa Rize Belediye Başkan Vekili Sultan YILMAZ, İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlu Doğum Aşını vatandaşlara dağıtan, Rize İl Müftüsü Yusuf  Doğan, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan YILMAZ, birer açıklama yaptı.
İl Müftüsü Yusuf DOĞAN  yapmış olduğu açıklamada; ' Her yıl olduğu gibi bu yılda Rize Belediyesi bizleri yalnız bırakmayarak heyecanımıza ortak oldu. Her yıl geleneksel hale getirmiş oldukları Kutlu Doğum Aşı olarak Belediyemizin katkılarıyla vatandaşımıza kavurma, pilav ve ayran ikram ediyoruz. Yarın inşaallah Kutlu Doğum haftamızın sonuna yaklaşıyoruz. Cumartesi günü yapacak olduğumuz programlarla bu yıl ki kutlama etkinliklerimiz son bulacaktır. Allah Hz. Peygamber Efendimize olan sevgimizi gönlümüzden hiç eksik etmesin. Tüm halkımızın Kutlu Doğum Haftasını bir kez daha kutluyorum' dedi.

Rize Belediyesi Başkan Vekili Sultan YILMAZ, yapmış olduğu açıklamada; 'Rize Belediyesi tarafından her yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde dağıtılan kavurma pilavlı Kutlu Doğum Aşı'nı bu yılda dağıtmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor hemşerilerimizin Kutlu Doğum Haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum' dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, ikramlardan sonra  aynı yerdeki  Hilye-i Şerif Kitap ve Kermes fuarını  gezdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI