Rize Eski İl Müftüsü Yusuf Karali ölümünün 38. yılında mezarı başında anıldı.

Eserleri, yetiştirdiği öğrencileri ve hayatıyla örnek insan din adamı Yusuf Karali ölümünün 48. yılında mezarı başında anıldı.

TEFEKKÜR 2.04.2017 17:09:06 67 0
Rize Eski İl Müftüsü Yusuf Karali ölümünün 38. yılında mezarı başında anıldı.

Rize'nin Güneysu ilçesi Yeşilköy Köyü'nde mezarı başında düzenlenen anma törenine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş,Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı,Karali Ailesi ve köy halkı katıldı.

Hz. Mevlana'ın 'Dostuna,arkadaşına ve değerlerine vefası olmayanın Rabbına da vefası olmaz' sözüyle konuşmasına başlayan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 'Bugünkü bu buluşmayı son derece önemsiyorum. Vefa adına bir araya gelişimizin ne kadar anlamlı olduğunu belirtmek istiyorum. Zaten tarihte iz bırakan insanların sayısının az olduğu var sayarsak, bu kişilerin unutulmaya yüz tutulmasının sebebi biz olmamalıyız. Rize'mizin gelmiş geçmiş en önemli ilim adamlarından zat-ı muhterem Yusuf Karali'nin yeni nesil tarafından bilinmiyor olması bizim için bir eksikliktir. Yusuf Karali Hocamızı mezarı başında her yıl anmak ve kendisini gelecek nesillerimize aktarmamız olmazsa olmaz şiyarımızdır.' diyerek bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal konuşmasının sonunda Rize'de açılan Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin kendisi için hayali olduğunu belirterek 'Türkiye’de sadece sayısı sekiz olan merkezlerden bir tanesini Rize’mize kazandırdık. Buradan hem dış Dünya’ya hemde Türkiye içine yüksek din adamı yetiştiriliyor. Burası bir merkez haline dönüştü.' şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI