RAMAZAN GÜNLÜĞÜ

RAMAZAN GÜNLÜĞÜ;CÜZ : 28,Sayfa : 541-561,Sureler : Mücadele, Haşr, Mümtehine, Saff, Cuma, Münafıkun, Teğabun, Talak, Tahrim sureleri.

TEFEKKÜR 12.06.2018 08:56:02 22 0
RAMAZAN GÜNLÜĞÜ

CÜZ : 28

Sayfa : 541-561

Sureler : Mücadele, Haşr, Mümtehine, Saff, Cuma, Münafıkun, Teğabun, Talak, Tahrim sureleri.

Seçme ayetler:

(مَا يَكُونُ مِنْ نَجْوٰى ثَلٰثَةٍ اِلَّا هُوَ رَابِعُهُمْ وَلَا خَمْسَةٍ اِلَّا هُوَ سَادِسُهُمْ وَلَا اَدْنٰى مِنْ ذٰلِكَ وَلَا اَكْثَرَ اِلَّا هُوَ مَعَهُمْ اَيْنَ مَا كَانُوا ثُمَّ يُنَبِّئُهُمْ بِمَا عَمِلُوا يَوْمَ الْقِيٰمَةِ اِنَّ اللّٰهَ بِكُلِّ شَیْءٍ عَلٖيمٌ)

“… Üç kişi gizlice konuşmaz ki, dördüncüleri O olmasın. Beş kişi gizlice konuşmaz ki altıncıları O olmasın. Bundan daha az yahut daha çok da olsalar, nerede olurlarsa olsunlar, O mutlaka onlarla beraberdir. Sonra onlara yaptıklarını Kıyamet günü haber verecektir. Allah, her şeyi hakkıyla bilir.”(Mücadele: 58/7)

(وَلَا تَكُونُوا كَالَّذٖينَ نَسُوا اللّٰهَ فَاَنْسٰیهُمْ اَنْفُسَهُمْ اُولٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ)

“(Ey iman edenler! Allah’ı unutan ve bu yüzden Allah’ın da kendilerine kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. İşte onlar fasık kimselerin ta kendileridir.”(Haşr: 59/19)
 

(اِتَّخَذُوا اَيْمَانَهُمْ جُنَّةً فَصَدُّوا عَنْ سَبٖيلِ اللّٰهِ اِنَّهُمْ سَاءَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ)

“(Münafıklar) Yeminlerini kalkan yaptılar da insanları Allah'ın yolundan çevirdiler. Gerçekten onların yaptıkları şey ne kötüdür!”(Münafikun: 63/2)
 

(ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ اٰمَنُوا ثُمَّ كَفَرُوا فَطُبِعَ عَلٰى قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لَا يَفْقَهُونَ)

“Çünkü onlar iman ettiklerini söylüyorlar ama davranışlarıyla içlerindeki küfrü ortaya koyuyorlar. Böyle davranmaları yüzünden kalpleri mühürlenmiştir. Artık onlar gerçeği kavrayamazlar.”(63/3)

(وَاِذَا رَاَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ اَجْسَامُهُمْ وَاِنْ يَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ كَاَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قَاتَلَهُمُ اللّٰهُ اَنّٰى يُؤْفَكُونَ)

“Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider. Konuşurlarsa sözlerine kulak verirsin. Onlar sanki elbise giydirilmiş kereste gibidirler. Her kuvvetli sesi kendi aleyhlerine sanırlar. Onlar düşmandır, onlardan sakın! Allah onları kahretsin! Nasıl da (haktan) çevriliyorlar!”(Münafıkun: 63/4)

Hadis-i Şerif:

(كَذَبَ حَدّثَ إِذَا )(تَلاَثٌ الْمُنَافِقِ آيَةُ)

(أَخْلَفَ وَعدَ وإِذَا)

( خَانَ اؤْتُمِنَ إِذَا وَ)

“Münafığın alameti üçtür: Konuşunca yalan söyler. Söz verince sözünden cayar, kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder.”(Buhari, Müslim)


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI