RAMAZAN GÜNLÜĞÜ-14

“İyilikler kötülükleri yok eder.”

TEFEKKÜR 6.05.2020 09:48:08 104 3
RAMAZAN GÜNLÜĞÜ-14

“Gündüzün iki tarafında (öğlen ve ikindi zamanında) ve gecenin (gündüze) yakın vaktinde (sabah, akşam ve yatsıda) namazı kıl!

Şüphesiz iyilikler, kötülükleri giderip (sizi temize çıkarır). Bu, (ibret) alanlara bir öğüt ve hatırlatmadan (ibarettir).”

(Hud: 11/114)

“Ey hayırlı işler yapmak isteyen kimse! Bu isteğini yerine getir, hayırlı işleri yap, ey kötü işler yapmak isteyen insan! Bu isteğinden vazgeç!

Allah Ramazan ayında birçok insanı cehennemden azat eder. Bu durum Ramazanın her gecesinde devam eder.”

(Tirmizi, Savm,1)

Soru:

Hocam günahlarım çok, pişmanlığım da çok ne yapmalıyım? Önceki günahlarım beni fazlasıyla rahatsız ediyor? Bir umut ışığı var mı?

Namazım, orucum önceki günahlarıma kefaret olur mu?

Cevap:

Bir genç gelmişti Peygamber Efendimizin huzuruna (sav). Belli ki işlediği günah kendisini çok rahatsız ediyordu. “Tövbenin ilk adımıydı yaptığın hatanın farkına varmak.”

Pişman olmak, isyandan vazgeçip İslâm’a dönmektir. “Bana yönelenlerin yoluna uy!”(Lokman: 31/15) buyurmuyor mu eşsiz rahmet kaynağı?

-Ya Rasulellah! Büyük bir günah işledim ve pişmanım “Hakkımda hangi cezayı uygun görürsen hükmünü ver!” dedi.

Bir müddet sessizlik oldu sonra Allah Rasulü (sav) birini gencin arkasından koşturdu ve genci huzuruna çağırdı, yukarıdaki Hud suresi 114. Ayet-i Kerimeyi okudu.

Bu büyük müjdeyi duyan sahabe kıvrak zekâsını hemen devreye soktu. Verilen müjdenin kişiye has olup olmadığını anlamak için,

“Ey Allah’ın Rasulü (sav)! Bu (müjde) sadece ona mı mahsustur?”

“Hayır, bütün insanlar için…”

İşte Ramazan ayı ve oruç, tüm günahlarımızı yok etmek için açılan eşsiz fırsat kapısıdır. Ne mutlu “fırsatları imkâna dönüştürebilenlere!”


Anahtar Kelimeler:
Salih
6.05.2020 10:18:02
Hocam selamlar, Kuranı Kerim'i tam olarak anlamak ve bireysel olarak yorumlayabilmek için tefsir, fıkıh ilmi vb. gerektiği söyleniyor. O zaman bu ayeti nasıl anlamamız gerekiyor? “Biz Kur’an’ı sana her şeyin apaçık bir beyanı olarak indirdik.” (Nahl, 16/89)

serpil
6.05.2020 10:24:43
namazadan sonra okunacak en güzel dua nedir

Yusuf KAMBUR
6.05.2020 11:19:07
Resûlullah (s.a.s.), dua eden bir adamın, dua sırasında kendisine salât ve selam okumadığını görmüş ve “Bu kimse acele etti.” buyurmuş, sonra adamı çağırıp “Biriniz dua ederken, Allah Teâla’ya hamd-ü senâ ederek başlasın, sonra O’nun Peygamberine salât okusun, sonra da dilediğini istesin.” (Ebû Dâvûd, Vitr, 23) buyurmuştur. (Diyanet, Din İşleri Yüksek Kurulu) Herkes yüreğinden gelen şekilde dua etmeli selam

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI