Pazar'da Ramazan etkinliği erken başladı

Pazar Müftülüğü tarafından organize edilen Tasavvuf Musikisi ilahi korosunun hazırlamış olduğu Konser Pazar Meydan Parkında gerçekleştirildi.

TEFEKKÜR 26.06.2014 19:23:04 81 0
Pazar
 Pazar Müftülüğü Tasavvuf Müsikisi ilahi korosunun,Ramazan öncesi hazırlamış olduğu 'KONSER' Meydan Parkında gerçekleştirildi.
Meydan Parkında gerçekleştirilen Konser'e Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan,İlçe Müftüsü Vedat Başsan,Mehmet Akif Ersoy Kütüphane Müdürü Mehmet Korgan vatandaşlar katıldı.









  Konser Musiki koroso ve Pazar Müftülüğünde Cami İmamı Mustafa Bölükbaş'ın 'Hoş geldiniz' konuşması ile açıldı.Bölükbaş'Ramazan ayına yaklaştığımız bu güzel günde 'RAMAZAN'A METHABA' konserini sunmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.İşte bu fırsatı değerlendirmek,ramazan ayını Kur'an-ı Kerimle,ilahi ve kasidelerle,dualarla karşılamak ve çocuklarımız ile gençlerimize özellikle Pazar halkına dini müsikiyi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla,'RAMZAN'A MERHABA' konserini sizlere sunmak istedik.Bize destek veren,başta İlçe Müftümüze,İlçe Kaymakamımıza ve güzel ortamı hazırlayan Pazar Belediye baikanımıza ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.


Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan' Ramazan öyle bir ay ki,Onbir ayın sultanı,evveli rahmet,ortası mağfiret sonu ise Cehennem azabından kurtuluş olan,bütün ayların içerisinde en nadide ve en kıymetli olanıdır.

K.Kerim bu mübarek ayda indirilmiştir.Oruç ibadeti bu aya has olarak farz kılınmıştır.Bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi yine bu ayın içerisinde gizlenmiştir.Sosyal yardımlaşma ve dayanışmaın zirve yaptığı,birlik ve beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği,nefislerin terbiye edildiği,fakir ve yoksulların görüp gözetildiği,cenney esintilerini taşıyan,bir rahmet mevsimidir.Tüm İslam aleminin ve Pazar halkının Ramazan ayını mutlu ve huzurlu geçirmesini diliyorum'
dedi.

Daha sonra Program Adem Türkücü hocanın Kur'an tilaveti ile başladı.

Konser ekibinin solo müsikisinde sonra Pazar Diyanet Sen Şubesi Başkanı ve Sahil Cami İmamı Cemal Taşçı Peyganberimizle ilgili şiir okudu.

Program İlahi,kaside ve koro eşliğinde söylenen güzel müsikilerden sonra sona erdi.


kaçkar53.com paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI