Pazar’da Kur’an ziyafeti

Pazar Hatuniye Camiinde Kur'an okuma yarışmasına ilgi oldukça büyük oldu.

TEFEKKÜR 9.03.2014 14:18:00 90 0
Pazar’da Kur’an ziyafeti
Rize il ve ilçeleri arasında Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri tarafından “EN GÜZEL KUR’AN OKUMA” yarışması Pazar Hatuniye Camiinde yapıldı.
Türkiye Genelinde Milli Eğitim bünyesinde Eğitim veren Anadolu İmam Hatip Liseleri  Genel Müdürlüğünce her il de düzenlenen Kur’an okuma yarışması  Rize ili ve İlçelerinin katılımı ile Pazar’da 2.kez gerçekleştirildi.Burada yapılan Kur’an okuma yarışmasında dereceye girecek olan hatipler önce Bölge,daha sonra ise Türkiye 1.liği için yarışacaklar.


Pazar Hatuniye Camminde yapılan yarışmaya Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa,Pazar CHP  Belediye Başkan aday Hikmet Hatırnaz,MHP Pazar İlçe Başkanı Ziya Üstbaş,İl Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş,İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük,Daire amirleri,memurları ,siyasi parti temsilcileri ile Cami cemaatı katıldı.
Juri üyeliğini Pazar Müftüsü Vedat Başsan,Çamlıhemşin İmam Hatip lisesinden Muhammet Kestioğlu,Günyesu İmam Hatip Lisesinden İbrahim Kandemir,Pazar İmam Hatip Lisesinden Musa Yıldız ve Rize merkez İmam Hatip Lisesinden ise Hüseyin Başar’ın yaptığı yarışmaya 10 İmam Hatip Lisesinden öğrenciler katıldı.Yapılan Kur’a çekilişi sonucu Hatiplerden
1-      Ardeşen İmam Hatip Lisesinden Şakir Selamet,2-Pazar İmam Hatip Lisesinden Nadir Aktaş,3-4-Kalkandere İmam Hatip Lisesinden Mehmet Uzun,4-İkizdere İmam Hatip Lisesinden Muhammet Küçükkaya,5-Rize Merkez İmam Hatip Lisesinden Davut Yılmaz,6-Fındıklı İmam Hatip Lisesinden Gökhan Töngel,7-Kendirli İmam Hatip Lisesinden Muhammet Akif Ak,8-Çamlıhemşin İmam Hatip Lisesinden Muhammet Bakır,9- Güneysu İmam Hatyip Lisesinden Recep Karaşal,10- Çayeli İmam Hatip Lisesinden ise Ferhat Akdağoğlu sırasıyla juri üyelerinin ve dinleyicilerin karşısına çıktılar.
Yarışma sonucunda ise
1.liği    Rize İmam Hatip Lisesi Öğrencisi DAVUT YILMAZ
2.liği    İkizdere İmam Hatip Lisesi öğrencisi  Muhammet KÜÇÜKKAYA
3.lüğü  Çayeli İmam Hatip Lisesi öğrencisi  Ferhat AKDAĞOĞLU kazandı.

Yarışmaya katılan diğer tüm hatipler ise 4.lüğü elde ettiler. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini ise  Pazar İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanı Kasım Okumuş,İl Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş,İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Çatan ve Pazar Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük takdim etti.
Yarışmanın açılışı Merkez Hatuniye Cami İmamı İbrahim Pişkin’in Kur’an okuyuşu ile başladı.Daha  sonra Pazar İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Çatan 2.sini düzenlediğimiz Kur’an okuma ziyafetine hoş geldiniz konuşması yaptı.
Ardından İlçe Müftüsü Vedat Başsan Juri üyelerinin seçimi ve yarışmaya katılan hatiplere verilecek olan puanların hangi kategorilerde olduğunu açıkladı.
Daha Sonra ise İl Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş ise, gençlerimizin milli ve manevi değerler ile yetişmesinin çok önemli olduğunu,o yüzden İmam Hatip Liselerinin de ülke genelinde çok büyük görevler yaptığını açıkladıktan sonra organizeyi yapan Pazar İmam Hatip lisesine ve Tüm katılanlara teşekkür etti.
    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı