Pazar'da Konferansa ilgi büyük oldu

Pazar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ve konusu 'Mülümanca düşünme ve yaşama sorunumuz' adlı konferansta Prof.Dr.İbrahim Hilmi Karslı izleyicilere hitap etti.

TEFEKKÜR 1.10.2016 23:05:22 284 0
Pazar
Fotoğraflar ; Mustafa Bölükbaş
Pazar Belediyesi Kültür Salonunda icra edilen Konferansa Pazar Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa,İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney,Pazar Yüksek Okul Derneği Başkanı Sadık Hür, Siyasi Parti temsilcileri STK temsicileri ve Pazar halkı katıldı.

Konferansın sunuculuğunu Pazar İlçe Müftülüğünde İmam olarak görev yapan Mustafa Bölükbaş hoca yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1-7 Ekim 2016 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Pazar ilçesinde düzenlenen konferansta konuşan aslen Rizeli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı yaptığı açıklamalarda ' Genel anlamda Kuran-ı Kerim okumanın sevap olduğu,ancak okumak kadar düşünüp anlamakta ve bunu hayatımıza yöne vermekte gerekir.Kuran-ı Kerim okumanın yanında Fizik,Kimya ve Biyoloji'de öğrenmenin aynı şekilde sevabı vardır.Çünkü Kuran bize ahiret hayatımıza yön vermemizin yanında aynı zamanda da bizim dünya hayatımızın da şekillenmesine önem vermektedir.Biz Müslümanlar olarak yapacaklarımıza Batılılar sahip çıktı ve sanayisini geliştirip bizim geriye kalmamıza sebep oldular.Onun için biz de okuduklarımızı anlayıp yaşantımız haline getirmemize gerekir' dedi.
Karslı 'Alimler Peygamberlerin varisleridir.Ancak onlar asla Peygamber değillerdir.Bu yüzden ruhumuzu ve bedenimiz onlara asla teslim etmememiz gerekir.İslam adına birçok istismarların yapıldığını görüyoruz.Müslüman olarak bizler kendimizi hesaba çekmek zorundayız.'Nerede hata yaptık.Bundan sonra tekrar aynı hatalara düşmemek için neler yapmalıyız' sorularını kendimize sorup cevaplarını bulmalıyız' dedi.
İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney 'Konferansa iştirak eden başta değerli hocamıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum' dedi.
Ardından bir süre önce hayatını kaybeden Pazar Hatuniye Cami eski imamı İbrahim Pişkin ve diğer rahmeti rahmana kavuşanlara dualar edildi.




 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı