Pazar’da İlahiyatçı Yazar Kambur’dan SUNUM.

Pazar’da İlahiyatçı Yazar Kambur’dan SUNUM.

TEFEKKÜR 28.11.2019 11:22:36 142 0
Pazar’da İlahiyatçı Yazar Kambur’dan SUNUM.

PAZAR-Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında İmzalanan protokol gereği, «Gençlik Çalışmaları» kapsamında Pazar İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü «Mevlid-i Nebi Haftası» münasebetiyle Pazar ilçesi okullarında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda köşe yazarımız İlahiyatçı yazar Yusuf KAMBUR Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine «Hz. Peygamber ve Aile» konulu bir sunum gerçekleştirdi.

“Müslümanlar olarak yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmak için Rabbimizi, Peygamber Efendimizi, Kitabımızı çok iyi bilmeli, anlamalı ve hayatımızda yer vermeliyiz söyleyen Kambur ,”Hz. Peygamber hayatımız boyunca şu (3S) ilkesini bize sünnet olarak bırakmıştır. ”dedi.

Sevgi, Saygı ve Sorumluluğun çok önemli kavramlar olduğunu ifade eden Yusuf Kambur,

“Toplumsal hayatta herkesi sevmemiz elbette mümkün değildir. Bir öğrenci kendisine şiddet uygulayan bir öğretmeni sevmeyebilir, bir gelin kendisine kötü davranan kayınvalidesini ne kadar zorlasa da sevmeyebilir. İşte tam da bu noktada Hz. Peygamber (sav), «SAYGI» prensibini getirmiştir. ’İnsan sevmese de saygı duymalıdır’. İnsanlar olarak ‘hak ve sorumluluklarımız’ vardır. Gerek aile içinde gerekse okulda her bir ferdin hakları ve sorumlulukları vardır. Her birey başkalarının haklarına saygı göstermeli ve sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bu konuda hata yapan olursa, öncelikle ‘Hesap görücü olarak Allah’ı karşısında bulur’. Diyerek öğrenci ve öğretmenlere hitap ederek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI