Pazar’da 18 Mart “Çanakkale Şehitlerine “Şiir okuma yarışması düzenlendi.

Pazar’da 18 Mart “Çanakkale Şehitlerine “Şiir okuma yarışması düzenlendi.

TEFEKKÜR 18.03.2019 11:59:34 149 0
Pazar’da 18 Mart “Çanakkale Şehitlerine “Şiir okuma yarışması düzenlendi.

İbrahim Öztürk

PAZAR-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle, Pazar İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından lise öğrencileri arasında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiiri ezbere güzel okuma yarışması düzenlendi.

Yarışmaya Pazar Fen Lisesi ve Pazar Sivil Havacılık Lisesi öğrencileri katıldı.

Pazar Fen lisesinden Nuh ÇAKMAKÇI, Seda KALKAN, Müzeyyen Ecem TÜRKOĞLU ve Yıldızcan BAL Pazar Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Nisa Nur SEVEN okuduğu Şiirler ile izleyicileri duygulandırdı.

Pazar Merkez Sahil Camii Konferans Salonunda düzenlenen yarışma da İlçe Müftüsü Şükür KÜÇÜK ’ün jüri başkanlığını yaptığı ve Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Asuman AKPULAT ve Sahil Camii İmam Hatibi Cemal TAŞÇI jüri üyesi olarak katıldı.

Yarışmada her biri ödüle değer olan ve ezber, sesin açık ve anlaşılır olması, vurgu durak ve tonlama, jest ve mimik temayı kavrama, heyecan kontrolü ve sahne hâkimiyeti olarak Toplamda 7 kategoride oy kullanılarak yarışmanın birincisi seçti.

Buna göre Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nisa Nur SEVEN 94 puan ile bu kategorilerde ki en yüksek puanı alarak yarışmanın birincisi olurken, 91 puanla Pazar Fen Lisesi Öğrencisi Müzeyyen Ecem TÜRKOĞLU ikinci, 83,33 puanla Pazar Fen Lisesi Öğrencisi Yıldızcan BAL üçüncü oldu.

Tören sonunda tüm şiir okuyan öğrencilere İlçe Müftüsü Şükür Küçük tarafından ödüller verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI