Pazar Tütüncüler Köyünden Müdürlüğe giden uzun yol

Pazar Tütüncüler Köyünden Müdürlüğe giden uzun yol

TEFEKKÜR 6.11.2019 09:48:39 216 0
Pazar Tütüncüler Köyünden Müdürlüğe giden uzun yol

Cevahir Topaloğlu

RİZE-Rize Müftüsü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Rize-Pazar eniştesi Seyid Badır atandı

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin’in Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanmasıyla boşalan Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne aynı yerde eğitim görevlisi olarak görev yapan Rize Pazar ilçesi eniştesi Seyid Badır atandı.

SEYİT BADIR KİMDİR?

1977 yılında Sakarya’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Sakarya’da, lise öğrenimini Rize’de tamamladı.1992 yılında geldiği Rize-Pazar Tütüncüler Köyü Kur’an Kursunda Hafızlığını ikmal edip aynı Kursta Arapça ve İslami ilimleri tahsille meşgul oldu. 1997-2007 yılları arasında Kur’an Kursu öğreticiliği yaptıktan sonra Rize-Pazar’da İmam Hatip olarak görev aldı. 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2009 yılında Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi İhtisas programına intisap edip 2012 yılında buradan mezun oldu.

2013 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde “Molla Hüsrev ve Mirkâtü’l-Vusûl adlı eserindeki yöntemi” isimli teziyle İslam Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen aynı Üniversitede doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi’nde Fıkıh ve Arapça Eğitim Görevlisi olarak görev yapmakta iken atandı .

Rize'nin Pazar ilçesinden evli ve iki çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı