Pazar Merkez Hatuniye Cami sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca “Sabah Namazı buluşma” programları başkanlığa bağlı camilerde devam ediyor.

TEFEKKÜR 14.01.2018 12:14:13 299 0
Pazar Merkez Hatuniye Cami sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

Bir süre önce Pazar Merkez Hatuniye Caminde başlatılan “sabah namazı buluşmaları” programı her geçen gün yeni konuklarıyla yoğun cemaat katılımlarıyla devam ediyor.

14.01.2018 Pazar günü yapılan programa yine iki değerli hoca görev aldı. Sabah 06.35 de Abdulğafur Kart Kur’an Kursu öğreticisi Pazar Tütüncüler köyü Kur’an kursundan mezun Rahmi Çörek hocanın ezan okumasıyla başladı. Daha sonra sesinin güzelliğiyle bilinen Çörek hoca Kur’an tilaveti ve ilahiler okudu. Ardından cemaate sabah namazı kıldırdı. Namaz sonrasında ise bu kez Pazarköy Köyü Merkez Camii İmam Hatibi Mahmud Selmani Sarı “tacirin sosyal hayattaki rolü” adlı vaazı oldukça doyurucu oldu.

Sarı “ Bir tüccarda bulunması gereken en önemli husus ölçü ve mizana dikkat etmesi gerekir. Allah kainatı bile bir ölçü ve mizana göre yaratmıştır. Tüccarda kendi ölçü ve mizanını buna uygun yapması gerekir. Türklerin İslamiyet’i kabul edişi bile acem ve Arapların İslamiyet’i seçtikten sona yapmış oldukları dürüst ve doğru ticaretlerini görerek olmuştur. Ülkemize her yıl yüzlerce turist geliyor. Bunlar camilere gitmiyor. Âmâ esnafımızdan bir şekilde alışveriş yapıyor. Burada dikkat edilmesi gereken dürüst olmak yalan konuşup aldatmamak gerekir. Yediden yetmişe herkes alışveriş yapıyor. Ya satıcı ya da alıcıdır. İki tarafta yalana baş vurmadan, birbirlerini kandırmadan ticaret yapmalıdırlar. Peygamberimiz “Doğru tâcir, kıyâmet günü Arş’ın gölgesindedir.” (İbn Mâce, Ticârât 1)“Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tâcir, nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraberdir.” (Tirmizî, Büyû, 4) buyuruyor” dedi.

Sarı “Bu itibarla bizler, malı meşrû yollardan kazanmakla mükellefiz ve meşrû yerlere sarfetmeye de mecbûruz. Ârif bir tüccâr, dünyâ ticâretini devâm ettirirken daha büyük olan âhiret kazancını ihmâl etmeyecek, ebedî seâdeti düşünüp ilâhî yoldan ayrılmayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı..


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı