Pazar ilçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü sınıf temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

Pazar ilçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü sınıf temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

TEFEKKÜR 28.03.2019 09:01:07 56 0
Pazar ilçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü sınıf temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

PAZAR-Gençlik koordinatörlüğü ortaokul ve liselerdeki çalışmalarını daha verimli hale getirmek amacıyla her sınıfta seçmiş olduğu sınıf temsilcileri ile hafta sonu öğretmenevinde beraberce kahvaltı yaptılar.

Ortaokul ve lise olarak iki ayrı günde biraraya gelen sınıf temsilcileri ile gençlik Koordinatörleri birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Kahvaltıya Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe müftüsü Şükür Küçük, Gençlik Koordinatörleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe müftüsü Şükür Küçük yapmış olduğu konuşmada gençlere vermiş oldukları değerden bahsederek, “gençler geleceğimizin teminatıdır. Onların maddi ve manevi yönden donanımlı, vatanını ve milletini seven faydalı birer fert olmaları gerekir. Diyanet işleri başkanlığı olarak biz üzerimize düşeni yapmak zorundayız.

Devletin resmi kurumu olarak biz bu gençlere dokunmazsak, birileri dokunuyor. Sonra vahim sonuçlar doğuruyor. Gençliğimizden ve geleceğimizden ümitliyiz” dedi.

Gençlik koordinatörü Cemal Taşçı da yapmış olduğu konuşmada “Gençlerimiz en kıymetli değerlerimizdir. Sizler geleceğimizin Türkiye’sini yönetecek insanlarsınız. İyi yetişirseniz, hem kendinize hem insanlarımıza hem de vatanımıza yararlı işler yapmanın mutluluğunu kendinizle birlikte hepimize yaşatacaksınız.

Eğitim vatanına milletine faydalı insanlar yetiştirmek sanatıdır, öyle olmalıdır. İnsanın yaratılış özüne fıtrat deniliyor. Bu fıtrat eğer toprağını bulamazsa yani iyi yetiştirilemezse, problemi, hastalıklı insanlar türer. Fıtratın sadece maddi oluşumlara ihtiyacı yoktur, onun manevi açlığı giderilemezse kötü sonuçlar doğar.

Dünyada ve çevremizde uyuşturucudan alın, daha başka şer odaklarına bağımlı birçok gençlerin kıvrandıklarına tanık oluyoruz. Maddi ve manevi olarak doyuma ulaşamamış gençler eksik büyüyor. “Tek kanatlı kuşun” uçamadığı gibi. Sahip olmak için yaşamayın, olmak için yaşayın.

Paylaşımcı olun ki toplumda sevilesiniz ve mutlu olasınız. Medeniyetimizi tüm önyargılardan sıyrılarak iyi inceleyiniz. Bizim medeniyetimiz insana değer verir, yaratılmış olan her şeye kıymet verir. Yunus boşuna söylememiştir. “Yaratılanı sevdik yaratandan ötürü”. İlimle irfanla donanmış bir gençlik sadece kendi ülkesine değil, tüm dünyaya ışık saçar. Sizleri bu gözle görüyor ve her birinize çok değer veriyoruz. Sevgili gençler, son olarak, çok okumanızı arzu ediyoruz.

Önce medeniyetimizden çizgiler renkler taşıyan kitaplar okuyun. Medeniyetimizin değer yargılarına sahip çıkın. Onları yaşatın, sizin ve ülkemizin geleceğinin parlak olduğuna inanıyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI