Pazar Hatuniye Cami’nde 83 yaşında Kur’an öğrendiler

Pazar Müftülüğü tarafından başlatılan yeni uygulamalarda sevindirici gelişmeler oluyor. Öncelikle Sabah Namazı buluşmaları her geçen gün cemaat artışına sebep olurken, bu kez de yaş sınırına bakılmaksızın çocuk-genç ve yaşlıla

TEFEKKÜR 28.12.2017 08:27:02 105 0
Pazar Hatuniye Cami’nde 83 yaşında Kur’an öğrendiler

Hatuniye Cami İmam Hatibi Halil Çelik hoca tarafında ders verilen 83 Yaşındaki Selahattin Özkan ile 82 yaşındaki Avni Hasanoğlu Kur’an okumayı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Hasanoğlu” Yaşın kaç sorusuna “  50 den sonra saymadım diyor. Nasıl bir pişmanlık ve aşk tarifi mümkün değil. Kısa sürede Kur'an-ı Kerim'e geçtim. Her zaman randevumdan 5 dakika önce cami deyim. Bir gün günleri şaşırmıyorum ve  'gözlük' de kullanmıyorum. Bana bu güzelliği yaşatan Halil hocamdan Allah razı olsun” dedi.

Özkan “ Bir arkadaşım önerdi. Ben yapamam” dedim. Bana “yaparsın” dedi. Hayırlısı ile başladım. Rabbimizin kelamı olduğu için zorluk çektim diyemem, hocamız Halil hoca hiç usanmadan bizlere Kur’an öğretmeye devam etti. Ve 83 yaşında Kur’an öğrendim. Artık gözüm arkada kalmayacak geçen yıllara hayıflanıyorum. Ve herkesi özellikle gençlerimize bizim yaşımıza gelmeden Kur’an öğrenmek için hocalarımıza müracaat etmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI