Pazar Hatuniye Camii’nde yeni uygulama Cemaat sayısını artırdı.

Pazar Merkez Hatuniye Camiinde duyuruları daha önce yapılan ve 6 Kasım itibarıyla uygulamaya konulan “HATUNİYE CAMİ’İNDE PEYGAMBERİN MİRASI DAĞITILIYOR” namazdan önce ve sonra Fıkıh, Hadis, Akaid, Siyer, Tefsir ve talim derslerine cema

TEFEKKÜR 9.11.2017 08:31:39 111 0
Pazar Hatuniye Camii’nde yeni uygulama Cemaat sayısını artırdı.

Sabah namazında genelde camilerde cemaat sayısının az oluşu nedeniyle Pazar ilçesinde ilk kez Müftülük görevlilerince yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulama cemaat tarafından kabul görünce sabah namazında gelenlerin sayısı oldukça arttı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Pazar Hatuniye Cami uzman İmam Hatibi Halil Çelik şunları söyledi “Camimizde 6 Kasım itibarıyla “Hatuniye Camiinde Peygamberimizin mirası dağıtılıyor” başlığıyla Akaid, Tefsir,Hadis,Siyer,Talim derslerimiz başlamıştır. Bu uygulama Sabah, öğle, ikindi akşam ve yatsı namazlarından önce ve sonra devam ediyor. Bu uygulamada cemaatımızı fazla sıkmadan en az 15 dakika, en uzun ise yarım saat şeklinde oluyor. Bunları Müftülüğümüz öncülüğünde, derneğimiz ile yapılan istişarelerle gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız zihinlerdeki camilerde sadece namaz kılınan bir mekan olmadığını göstermektir. Yani Camilerimiz ilim irfan mektebidir. Camiye gelen vatandaşlarımız dinimi öğrenmek istiyorum; bu noktada ki eksikliklerimiz nasıl gidereceğiz sorularına da cevap bulacaktır. Bu amaçla böyle bir çalışmaya başlattık. Cemaatımızda sağ olsunlar beklediğimiz üzerinde bir ilgi ve alaka gösterdi. Ben buradan Pazar halkımıza ve cemaatimize de teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI