Pazar Cumhuriyet Mahallesinde 43.cü kez düzenlendi

Pazar Cumhuriyet Mahallesinde 43.cü kez düzenlendi

TEFEKKÜR 15.06.2018 08:29:24 186 0
Pazar Cumhuriyet Mahallesinde 43.cü kez düzenlendi

PAZAR-Rize/ Pazar Cumhuriyet Mahallesi Yaşama ve Yaşatma Derneği tarafından 43.cü kez düzenlenen geleneksel “Bayram Sabahı Kahvaltısı” yapıldı.

Sabah Bayram namazı Şehitler Camiinde kılındıktan sonra, Cumhuriyet Mahallesinde gençler tarafından yaptırılan Kamelya’da düzenlenen Sabah Kahvaltısına Pazar Şehitler Camii Yusuf Kambur, Fatih Atay, Merkez Hatuniye Camii İmamı İsmail Uğurlu, İstanbul’dan İş adamı Pazarspor Kulübü 2.başkanı Rasim Atabey, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Recep Ali Kösoğlu, İstanbul’dan İbrahim Uzun ve Yasin Taş ile mahalle gençleri katıldı.

Kahvaltımızı gerçekleştirdik. Katılanlar teşekkür ediyoruz. Biz bu geleneği sürdürmeye kararlıyız. Amacımız kaybolmaya yüz tutan geleneklerimizi yaşatmaktır. Gençler ve orta kuşak bir araya gelip kaynaşıp ortak kararlar almaktır. Mahallemizin ortak sorunlarını birlikte çözmektir. Siyasi Parti ayrımı yapmadan birliktelik oluşturmaktır. Tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramını kutluyoruz” dediler.

İş adamı Rasim Atabey “ doğduğum büyüdüğüm memleketimde sabah bayram namazını kılarak böyle güzel bir etkinliğe katılmayı Allah nasip etti. Gençlerin bu güzel organizasyonu için İstanbul’dan geldim.43.kez düzenlenen bu güzel birlikteliğin devamını temenni ediyorum. Ülke olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu sıkıntılı dönemde birlik ve beraberliği tesis eden mahallemin gençlerini kutluyorum. Seneye nasip olursa spor şenliği yaparak kutlamayı düşünüyorum. Bana düşen her türlü desteği vermeye hazırım. Tüm katılımcıların Ramazan Bayramı kutluyorum. Ülkemize birlik ve beraberlik diliyorum” dedi.

Daha sonra Pazar Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Cami İmamı Yusuf Kambur kısa bir bayram konuşmasının ardından dua yaptırdıktan sonra gençler bayramlaşmak için evlerine dağıldılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI