Panel'e katılım yoğun oldu!

Mehmet Emin Birinci Memleketi Pazar'da anıldı!

TEFEKKÜR 24.08.2013 18:52:52 42 0
Panel




Pazar'da 'Anadolu Ağabeyleri Panelleri' Yapıldı

Pazar ilçesinde Risale Akademi'nin Pazar Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği 'Anadolu Ağabeyleri Panelleri'nin onbirincisi, Mehmet Emin Birinci Ağabey adına yapıldı.

RESİMLER İÇİN GALERİ TIKLA..............
www.facebook.com/media/set/





Pazar Belediye Kültür ve Sanat Organizasyon Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirilen panel, İhsan Atasoy’un Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Pazarlı olan Mehmet Emin Birinci ile ilgili slayt gösterisinin ardından Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uzun, Mehmet Fırıncı ve Dr. İsmail Benek'in açılış konuşmalarını yaptı.

Fırıncı, yaptığı konuşmasında Birinci’nin mükemmel bir insan olduğunu vurgulayarak, namaz kılarken hayatını kaybettiğini söyledi.

Mehmet Emin Birinci’nin hemşerisi ve köylüsü olan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Avni Morgül’ün ”Mehmet Birinci için düzenlenen Panele katılmaktan dolayı son derece memnun oldum. Benim hayatımın şekillenmesinde çok büyük emeği geçmiştir. Bugün makam olarak dünyalık gelmiş olduğum bu yerde küçüklükten beri bizleri yalnız bırakmadan topluma faydalı bir fert olmamızı için manevi eğitimde hocam Birinci ağabeyin katkısı çoktur. Dedi.

Risale Akademi Kurucusu Dr. İsmail Benek ise “ Bediüzzaman Said Nursi’ye talebelik etmiş yüzlerce değerli şahsiyet içinde öyleleri var ki, onların yeri asla doldurulmuyor. Biz bu değerli kişileri tespit edip gelecek kuşaklara tanıtmak için “ANADOLU AĞABEYLERİ” adı altında Türkiye’nin bu manevi değerleri ifadelerle ölçülemeyen insanları yâd etmektir. Bu kapsamda 11.sini Rize Pazar Doğumlu Mehmet Emin Birinci’nin memleketinde gerçekleştiriyoruz. Bize böyle nezih bir ortamı hazırlayan Pazar Belediyesine ve başkanımız Dr. Ahmet Basa ’ya, Bizleri Panele katılarak onurlandıran İlçe Kaymakamımız Selçuk Aslan beye teşekkürlerimizi sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden ve hayatta kalan birkaç kişilerden olan Mehmet Fırıncı” Yaklaşık 55-60 senelik arkadaşımdır. Beraberce nice günler geçirdik meşakkatli günlerde bizlere moral kaynağı olan Mehmet Emin Birinci adeta bir “Namaz abidesi” gibiydi. Vaktinde namaz kılar. Cemaatleri asla kaçırmazdı. Avrupa da gezmediği ülke bırakmadı. Özellikle Avrupalı gençler olmak üzere, tüm gençlerimizin eğitimine önem vererek onların iyi yetişmeleri için çalışırdı. Annelere seslenirken evlatlarını maddi ve manevi yönden iyi yetiştirmelerini anlatırdır. Son nefesine kadar İman ve Kur’an hizmetine devam etti.” dedi.   

Daha sonra Panel’i Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. İhsan Safi yönetti. Panel ’e konuşmacı olarak katılan Tarihçi, araştırmacı, Gazeteci Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Yazar ve gazeteci Mehmet Paksu, Yazar İhsan Atasoy, Araştırmacı yazar Hüseyin Kara ve Dr. Suat Alkan günün anlamı ile konuşmalar yaptılar. Son olarak ise Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan yaptığı konuşmada Öncelikle Bediüzzaman’ın “Müspet Hareket” tarzından örnekler verdi. Panel için iznini bile ertelediğini açıkladı. Başbakan’ın ilçemize ziyaretinden dolayı Panele biraz gecikmeli katıldığını söyleyen Aslan Toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Kısa ama oldukça anlam yüklü konuşması ile katılımcılardan büyük alkış alan Selçuk Aslan ve Beraberindeki Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş Panel sonunda Yazar’lar misafirler ve vatandaşlarla birlikte sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Panele işleri yoğunluğuyla katılamayan, Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Avrupa Birliği Başkanı Egemen Bağış, Bakan Hayati Yazıcı, Hasan Karal, Nusret Bayraktar ve Menderes Türel  telgrafla kutlamalarda bulundular.





Daha sonra panel yöneticisi Doç. Dr. İhsan Safi başkanlığında konuşmacı olarak Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesi Dr. Suad Alkan ile araştırmacı yazarlar Yavuz Bahadıroğlu, İhsan Atasoy, Mehmet Paksu ve Hüseyin Kara panelle ilgili sunum yaparak Birinci, yad edildi.










 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI