Organları ile 4 Kişiye Hayat Verdi

Pazarlı 29 yaşındaki Özdemir (Sezer) Hazır, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından organları dört kişiye yaşama umudu oldu.

TEFEKKÜR 11.12.2014 15:10:20 559 0
Organları ile 4 Kişiye Hayat Verdi
 Naci GÜVEN
Bir süre önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin tümörü şikayeti ile tedavi altına alınan Pazar esnaflarından Hüseyin Hazır'ın oğlu Özdemir Hazır (29) önceki gün geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Hazır'ın ailesi tarafından bağışlanan böbrekleri ile karaciğeri Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kalbi ise organ nakli için Ankara'da 10 yıldır kalp bekleyen 49 yaşındaki bir hastaya nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulans ile Ankara'ya gönderildi.

Hastanenin yöneticileri ve organ nakli koordinatörlüğü personeli, Hazır'ın organlarının bağışlanması amacıyla ailesiyle görüştü. Ailenin Hazır'ın organlarını bağışlaması üzerine hastane yönetimi, Hazır'ın bağışlanan 2 böbreği ve karaciğerinin Erzurum'a, kalbinin de Ankara'ya götürülmesi amacıyla Karadeniz Bölgesi Organ Nakil Koordinatörlüğü personeli ile görüşmeler yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü ve Kalp Damar Cerrahisi Klinik idari sorumlu hekimi Doç. Dr. Şahin Bozok, konuyla ilgili yaptığı açıklamada' Hastamız yoğun bakımda beyin cerrahlarımız tarafından yaklaşık on gündür takip ediliyordu. Ancak hastamızı kurtaramadık ama hasta yakınlarının duyarlığı sayesinde hastamız dört kişiye organlarını bağışlayarak hayat verecek' dedi.

Hazır'ın acılı annesi Leyla Hazır ise oğlunun organlarının toprak altında çürümeyeceğini ifade ederek, 'İhtiyacı olan hastalara bir umut, bir ışık vermesini istedim. Benim canım yandı, kimsenin canı yansın istemiyorum. Herkese umut olsun benim yavrumun organları. Ben bileyim ki yavrumun organları başkasına can vermiş, hayat vermiş. Benim evladım bir kişiye değil, dört kişiye can verecek. Ben onu istedim. Bütün topluma da örnek olsun' dedi.


Özdemir Hazır'ın cenazesi bugün Pazar Sahil Camisinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası aile kabristanına defnedildi.

kaçkar53com camiası olarak merhum Özdemir (Sezer) Hazır'a, Allah’tan rahmet, kederli ailesinin yanı sıra sevenlerine ve Hazır'ın yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı