Muhteşem kapanış yapıldı!

Yaz Kur`an Kurslarının sona ermesiyle kapanış programı düzenlendi.

TEFEKKÜR 26.08.2013 19:40:40 11 0
Muhteşem kapanış yapıldı!




İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen program 175 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. İl Müftümüz Yusuf Doğan’ın da iştirak ettiği programın sunuculuğunu kurs öğreticilerinden Bilal Arslan yaptı. Programdan önce öğrencilerin ebru, resim, hat ve el sanatlarında yapmış olduğu çalışmaların sergisi açıldı. Üç saat devam eden program, kurs öğrencilerinden Muhammed Emin Birinci’nin Kur’an tilavetiyle başladı. Berat Camii Yaz Kur’an Kursu’nu tanıtan slayt gösteriminin ardından Berat Camii Uzman İmam Hatibi Halil Çelik tarafından açılış konuşması yapıldı. Çelik konuşmasında, Caminin İslam medeniyetindeki konumundan bahsederek yeniden camilerin aslına dönmesinin önemine vurgu yaptı. Berat Camii’nin yaklaşık 10 bin kişiye hitap ettiğini, mevcut caminin bu kadar yoğun bir nüfusa hitap etmekten çok uzak olduğunu söyleyerek bir an önce bölge halkının el ele verip bölgeyi kucaklayacak bir cami yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Son olarak ise Berat Camii’nin yapmış olduğu çalışmalara destek olan kişi, kurum, kuruluşlara teşekkür etti.

İl Müftüsü Yusuf Doğan ise konuşmasında, caminin eğitim ve öğretim müessesi olması gerektiği ve Kur’an eğitiminin sürekliğinin öneminden bahsederek Berat Camii Yaz Kur’an Kursu öğreticilerine ve velilerine teşekkür etti.

Namaz dualarının koro şeklinde okunması, semazen gösterisi, Ayete’l-Kursi, Amenerrasulu, Huvellahullezi ve kısa surelerin okunmasının ardından, okul öncesi öğrenciler ilahi seslendirerek mehteran gösterisi ve maket Kabe’nin etrafında tavaf yaptılar.Kız öğrencilerden oluşan 38 kişilik ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, 29 öğrenci tarafından elif-ba (alfabe) tanıtıldı. Erkek öğrenciler tarafından icra edilen “Namaz” skecinde camiye gelen çocukların büyükler tarafından azarlanması, kız öğrenciler tarafından icra edilen “Tesettür” skecinde ise genç kızlar arasındaki örtünme problemi ve şekli  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı