Muhabbet Gecelerinde kalabalık salona sığmadı

Ser Organizasyon ve Gökkuşağı Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ardeşen şubesi tarafından düzenlenen 'MUHABBET GECELERİ' kardeşlik ve aile programı büyük ilgi gördü.

TEFEKKÜR 16.04.2016 20:07:03 100 0
Muhabbet Gecelerinde kalabalık salona sığmadı
HABER: NECO YARICI
FOTO: MUSTAFA DERECİ

Ser Organizasyon ve Gökkuşağı Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ardeşen şubesi tarafından düzenlenen 'MUHABBET GECELERİ' kardeşlik ve aile programı büyük ilgi gördü. 

Ardeşenliler 'Muhabbet Geceleri'nde buluştu. RTEÜ Ardşen MYO spor salonunda gerçekleşen ve sunumunu Mikail Şimşek'in yaptığı programda Murat Belet'in ilahileri, hicaz ilahi gurubunun ilahileri, Yusuf Duru'nun 'Meddah-ı Fakir' ve Veysel Çelikdemir'in 'Kum sanat gösterisi' büyük beğeni topladı.
Programa Semerkand Vakfı 7.Merkez başkanı Ahmet Türk ve heyeti, Rize TÜMSİYAD başkanı Abdulbaki Fil ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Mikail Şimşek tarafından sunulan programda Murat Belet ve hicaz ilahi gurubu ilahiler okudu. Veysel Çelikdemir tarafından kum sanatı ile gösteri sunuldu ve Yusuf Duru Meddah-ı Fakir ile sahne aldı.

Ser Organizasyon ve Gökkuşağı Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ardeşen şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarda; “Dinî değerlerimizi ve kültürel zenginliğimizi anlatma, hatırlatma gayesiyle yolumuza devam ediyoruz. Muhabbet Geceleri, insanımıza keyifli saatler yaşatırken onları tefekküre de sevk eden, seviyeli ve ahlâk çizgimize riayet eden bir kültür programıdır.

Muhabbet Gecelerinin 2016 yılı teması Gençlik ve Aile olarak belirlendi. Düzenlenen gecede gençlik ve ailenin önemine vurgu yapıldı. Sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde büyük beğeni toplayan programımız için özellikle Ardeşen ve çevre il ve ilçelerden gelenlere teşekkür ediyoruz' denildi.

Öte yandan etkinliklte kardeşlik ve aile konusu ön planda tutulurken gelen konuk ayağa kalkıp birbirleriyle kucaklaştılar. Ayrıca şehitlerimiz de bu önemli gecede unutulmadı ve dualarla anıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı