Mezuniyet Coşkusu

Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde 3.dönem İhtisas ve 5. dönem Tashih-i Huruf kursiyerleri için mezuniyet programı düzenlendi.

TEFEKKÜR 9.05.2014 11:15:45 37 0
Mezuniyet Coşkusu
Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Ertuğrul KARAHAN,Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN,İl Müftü Vekili İsmail TEMEL,İl Müftü Yardımcıları,Eğitim Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Program 3.Dönem İhtisas Kursiyeri İsmail Hakkı Sezgin'in Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.Açılış Konuşmasını yapan Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin,bu yola baş koymuş,din hizmetini ifade eden din gönüllülerinin kendisini çok iyi yetiştirmesi ve iyi bir bilgi donanımına sahip olması mecburiyetinde olduğunu söyledi.
 
İl Müftü Vekili İsmail Temel kısa bir selamlama konuşması yaptı.İnsan ilişkilerinde değinen Temel ;İlimde,fıkıh da üstün olabilirsiniz,ama insan ilişkileri,beşeri ilişkiler bizim için daha önemlidir.Bu zorlu ve şerefli bir göreve talip olan kursiyerlerimize yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum dedi.
 
Eğitim Görevlileri adına İhtisas Eğitimi hakkında bilgi veren Halil İbrahim PURAL,aslolan ilim değil ahlak olduğunu,Ahlak olmadan ilim öğrenmenin mana ve ehemmiyet ifade etmeyeceğini söyledi.
 
Slayt gösterileri ve sunumların ardından 3.dönem birincisi Ömer BÖLÜKBAŞ'ın , mezun kursiyerler adına teşekkür konuşmasının ardından ,mezun olan kursiyerlere belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.
 
Programın ikinci bölümünde 5.dönem ihtisas kursiyeri Süleyman GÜNER'in Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program Mezun kursiyerler adına Hüseyin TAŞKIN'ın selamla konuşması ile devam etti.
 
Slayt ve Skeç gösterileri ardından Eğitim Görevlisi Hüseyin SAĞ'ın yönetimindeki Tashih-i Huruf kursiyerlerinden oluşan Tasavvuf Musikisi Korosu izleyenlere Segah, Uşşak, Hüseyni ve Hicaz makamlarındaki eserler seslendirildi.
 
Program, İhtisas ve Tashih-i Huruf kursiyerlerine hediye takdimi ile sonra erdi.
 
 



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI