Mesut Özil Kur'an Okuyor Ronaldo Dinliyor!

Ronaldo’nun da Kur’an dinlemekten hoşlandığını söyledi.

TEFEKKÜR 2.09.2013 10:01:01 12 0
Mesut Özil Kur



Real Madrid
’in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, Hürriyet Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Mesut Özil maç öncesinde Kur’an okuduğunu Ronaldo’nun da Kur’an dinlemekten hoşlandığını  söyledi.

Real Madrid’in yıldız futbolcusu Mesut Özil ile gerçekleştirilen röportaj’ın önemli kısımları şöyle;

Yıllık geliriniz neredeyse 10 milyon Euro... Nasıl değerlendiriyorsunuz, bahsettiğiniz Madrid'deki 'tatlı hayat' nasıl geçiyor? Hareketli bir gece hayatı var mı mesela?
 
Düşündüğünüz gibi değil hayatım aslında. Bir kere burada çok vakit geçiremiyorum. Genellikle takımla çok uçtuğumuz için, geldiğimdeevde kalıyorum arkadaşlarla.Ev adamıyım ben. Zaten sporcuyum, sürekli kondisyonumuniyi olması lazım. İznim yok gecegezmelere, tozmalara... (İleride oturan abisi ve kuzenini göstererek) Gece hayatını filan şu ikisine soracaksın... Güzeldir herhalde.

2010'da oynanan Türkiye- Almanya milli maçında Türk seyircilerin protestosuyla karşılaşmıştınız. Hiç Türkiye'den gelecek eleştirileri düşünmediniz mi bu kararı verirken?

- Şimdi o düşünce ikiye ayrılıyor. Bazıları var, hiç anlayamıyorlar neden Alman Milli Takımı'nda oynadığımı. Ama çoğunluk anlıyor. Kafama çok takmadım, kim ne der diye. Benim amacım futbol oynamak, sevdiğim şey bu. Küçüklüğümden beri tek bildiğim bu. Türkiye'ye geldiğim zaman o kadar çok pozitif tepki var ki, öyle sevgi görüyorum ki... Zaten hep öyleydi: Almanya'da da Türkler sokakta beni görsün boynuma sarılır, İstanbul'da da... Beni sevmeyen yok gibi. Bu da beni çok mutlu ediyor. Buradan da mesaj yollayayım: Türkiye'deki tüm büyüklerimin ellerinden öpüyorum, tanıdıklarıma da selam söylüyorum.

Dört yaşından beri futbol oynuyor. Tekniğini 'maymun kafesi' olarak anılan, mahalle arasındaki tellerle çevrili toprak sahalarda oynayarak geliştirdi. İlk formasını 7 yaşında, doğduğu yer Gelsenkirchen'in Westfalia 04 takımı için giydi. 18 yaşında Alman Genç Milli Takımı'na seçildi. Üç yıl sonra ise A Milli Takım kadrosuna girdi. 2006-08 arası Schalke'de, 2008-2010 arasında ise Werder Bremen'de oynadı. 2010'da Real Madrid'e 15 milyon euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Yıllık ücreti ise 5 milyon euro.

Sponsorluklardan en çok gelir elde eden Alman oyuncu. Reklam kampanyalarından yılda 4 ile 5.3 milyon dolar kazandığı söyleniyor. 2010'dan Alman şarkıcı- model Mandy Capristo'yla beri beraber. Hız tutkunu futbolcu, siyah bir Ferrari 458 kullanıyor. Maçlardan önce mutlaka dua okuyor. Özil takım arkadaşlarının kendisine saygılı olduğunu söylüyor: 'Özellikle Ronaldo Ben Kuran okuduğum zaman saygı gösteriyor. Kuran duymak hoşuna gidiyor.'

Risale Ajans


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI