Mehmet Görmez'den Çok Konuşulacak Açıklamalar!

Kabe’nin etrafına dünyanın en büyüklerinden otel ve AVM’lerini yapan Suudi yönetimini eleştirdi.

TEFEKKÜR 19.10.2013 18:56:56 53 0
Mehmet Görmez


Sanal Ortamda Her Türlü Günah İşleniyor

Böyle sarık cübbe giyinmiş bir insan olarak değil, bir hoca olarak değil, bir fert olarak bir birey olarak, bir baba olarak aynı zamanda, bir hoca olarak, bir öğretmen olarak, yüzlerce öğrencim oldu benim. Bilhassa son yıllarda giderek bu artıyor. İnsanlar hakikatlerden uzaklaşıyor. İnsanlar bireyselleşiyor, teknolojiye esir hale geliyor. Bugün sanal ortamlarda insanlar yapamayacakları ve işlemeyecekleri bütün günahları işleyebiliyorlar. Ve insanlar o günahlarla baş başa kalıyor. Bir aile ortamı düşünün. Her oda müstakil bir dünyaya dönüşüyor. Her odada her genç bir sanal tutkunun esiri olabiliyor

Gençlikten Endişeliyim

Mehmet Görmez, gençliğin gidişatından kaygı duyduğunu da belirtti. Gençler için “Sanal tutku” uyarısı yapan ve teknolojik gelişmelerin doğurduğu tehlikeye işaret eden Görmez,”İnsanlar hakikatlerden uzaklaşıyor;bireyselleşiyor, teknolojiye esir hale geliyor. Sanal tutku dediğim odur. Bugün sanal ortamlarda insanların yapamayacakları ve işlemeyecekleri bütün günahları işleyebiliyorlar. Ve insanlar o günahlarla baş başa kalıyor. Bir aile ortamı düşünün. Her oda müstakil bir dünyaya dönüşüyor. Her odada her genç bir sanal tutkunun esiri olabiliyor.” İfadelerini kullandı.

Elinde Telefon ve Kamerayla Tavaf Yapan Hacılar!

İhlasımızı, samimiyetimizi, olumsuz yönde çok etkiliyor. Sadece haccımız değişmedi. Namaz bizi değiştirmiyor. Biz namazı değiştirmeye kalkışıyoruz. Hatırlarsanız ramazan önce bir konseptimiz var. “Biz Ramazan’ı değiştirmeyelim, Ramazan bizi değiştirsin, Oruç bizi değiştirsin”, Hac bizi değiştirsin ama bilhassa bunlar benim şahsi gözlemlerim belki de yanılıyor olabilirim. Yanılmak isterim doğrusu son 10 yılda her yıl birşeylerin değiştiğini görüyorum. Budan 10 yıl önce veya 5-6 yıl önce hem Kabe’yi tavaf ederken. Herhangi bir hacının bir kulağında telefonla, ticari bağlantılarını yapmaya devam ettiğini, bir elinde de kamerayla kendi tavafını kaydettiğine şahit olmazdım. Ama şimdi öyle şeyler görüyoruz. 



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI