Mehmet Fırıncı Ağabey Moral FM’e konuk oldu

Mehmet Fırıncı Ağabey Moral FM’e konuk oldu

TEFEKKÜR 7.02.2014 21:47:47 36 0
Mehmet Fırıncı Ağabey Moral FM’e konuk oldu
İşaret’ül İcaz’ın Diyanet tarafından basılması Üstad’ın hayaliydi

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin yakın talebesi Mehmet Fırıncı Ağabey konuk oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Risale-i Nur külliyatından İşaret’ül İcaz adlı eseri yayınlandı. Üstad’ın hayallerinden biri olan bu olayı yorumlayan Mehmet Fırıncı Ağabey duygularını dile getirdi. Mustafa Sungur ağabeyin cenazesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmasının ardından 12 yıl sonra ilk kez Başbakan ile görüşme gerçekleştirmek üzere buluştuklarını ifade eden Fırıncı Ağabey, o görüşmede Üstad’ın isteklerini arz ettiklerini söyledi. İlk olarak Medresüzzehra  düşüncesini sonrasında da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Risale-i Nurları neşredilmesini ve Ayasofya’nın ibadete açılmasını dile getirdiklerini belirtti.

Bir yıl sonra ilk olarak İşaret’ül İcaz’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yayınlanmasının çok olumlu karşıladıklarını ifade eden Mehmet Fırıncı Ağabey, ‘Hayran kaldım devamı da gelecek inşalllah’ dedi.

Üstad Hazretleri’nin başörtüsüne yönelik olarak 24. Lema’da başörtüsünün fıtri bir ihtiyaç olduğu yönündeki ilmi açıklamalarından dolayı risaledeki bu izahattan ötürü Eskişehir Mahkemesi’nde 11 ay mahkum edildiğini hatırlatan Mehmet Fırıncı Ağabey, günümüzde artık devlet dairelerinde, Meclis’te başörtülü vekillerin olduğunu bunun da kendisini duygulandırdığını ifade etti.

Risale-i Nurların 50 ayrı dile çevrildiğini de söyleyen Fırıncı Ağabey, Üstad’ın hayallerinden birinin de risalelerin bütün dünya dillerine çevrilmesi olduğunu anlattı. Kendisinden bizzat üç kez ayrı zamanda ‘ben bir tek insanın imanının kurtulması için cehenneme girmeye razı olmuşum dediğini duyduğunu’ da sözlerine ekledi.

‘Üstadın yıllar önce söylediklerinin olması ihtimaline onun istediklerinin zaman içinde gerçekleşmesinden dolayı inanıyorduk ancak bizler göremeyeceğimiz kadar sonra gerçekleşir diye düşündüğümüz oluyordu’ diye konuştu.
 
 Risale Ajans  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı