Kutlu Doğum Hazırlıkları Başladı

İl Müftülüğü Kutlu Doğum Düzenleme Komisyonu, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Gelerek İstişare Toplantısı Yaptı...

TEFEKKÜR 13.03.2014 09:18:47 10 0
Kutlu Doğum Hazırlıkları Başladı
İl Müftülüğü Kutlu Doğum Düzenleme Komisyonu, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Gelerek İstişare Toplantısı Yaptı... Peygamberimizin doğum gününü (miladi 20 Nisan) ihtiva eden haftayı, Hazret-i Peygamberi ve O’nun insanlığa takdim ettiği değerleri doğru ve sahih bilgiler ışığında, seçkin, güvenilir ve alanında ehil şahsiyetlerin katkılarıyla vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri için, 11.03.2014 Salı günü Rize Valiliği Toplantı Salonunda 28 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıya Vali Yardımcıları Bahattin Alp Arslanköylü ve Şefik Aygöl, İl Müftümüz Yusuf Doğan, Müftü Yardımcılarımız İsmail Temel, Rüstem Can ve Ali Çakmak, Diyanet Vakfı Rize Şubesi Mütevelli Heyeti, Rize Belediyesi, Çaykur, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Risiad, Tümsiad, Müsiad, Ensar Vakfı, İlim ve Öğrenim Vakfı, İrşad Vakfı, Diyanet-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen, Din Bir-Sen, Diyanet İlim Kültür Sanat Derneği, Tümdinder, Gülder, Gülbahar Hatun Derneği, İrşad Vakfı, Özel İlgi Eğitim Kurumları, Şahika Eğitim Kurumları, Ziraat Odası, İmam-Hatip Lisesi, Rize İmam Hatipliler Derneği, Muhtarlar Derneği, İlim Tahsil Eden Talebelere Yardım Derneği, Karali Çay, Çay Tv, Kaçkar Tv, 53 Gazeteciler Derneği, Yeşilay, Kızılay ve Şar Hospital temsilcileri katıldı.

 Uzman Vaiz Abdulkerim Çelik’in sunuculuğunu yaptığı toplantıda; toplantının amacı ve hedeflerinden bahseden İl Müftümüz Yusuf Doğan,  2014 yılı Kutlu Doğum Haftası temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' olarak belirlendiğini ve hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin bu çerçevede yapılacağını açıklayarak Türkiye Diyanet Vakfı’nın ilimiz ve ülke genelinde gerçekleştirdiği faaliyetleri sinevizyon gösterimi eşliğinde sundu.
 Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, “bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nı; ana tema olan 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' çerçevesinde, Hat - Tezhip - Ebru - Minyatür - Cilt - Çini - Katı’ - Naht -  Kakma - Edirnekâri - Kalemişi - Kündekâr gibi klasik sanatlarımızla sanatını icra eden 53 Rizeli sanatkârımızı evinde ağırlayarak kutlamaya çalışacağız” dedi.
 Toplantıda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılacak olan Kur’an ziyafeti, konferans, tasavvuf musikisi konseri,  klasik sanatlar sergisi, kan bağışı kampanyası, çocuklara yönelik program, kutlu doğum aşı, hastane ziyareti, kitap fuarı, kermes ve yarışmalarla ilgili istişare yapılarak Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.Gelişim Tv 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI