Kutlu Doğum Haftası Rize'de coşku ile kutlanıyor

Rize Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde açılış programı düzenlendi.

TEFEKKÜR 14.04.2014 14:17:43 32 0
Kutlu Doğum Haftası Rize
RTEÜ Spor salonunda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez eşi ile birlikte katılırken , Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı,  İl emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, daire amirleri siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program açılışında, Rize İl Müftüsü Yusuf  Doğan,  selamlama konuşmasını, Rize Milletvekili Hasan Karal , Rize Valisi Nurullah Çakır ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in manidar konuşmaları ile devam etti.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan  selamlama konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığının, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir hassasiyete samimiyetle vesile olmayı kendisine önemli bir görev olarak kabul etmekte ve bu sebeple 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası temasının da 'Din Samimiyettir' olarak belirlendiğini ifade etti.

Rize Millet Vekili Hasan KARAL; 'Kutlu Doğum Haftası programımızın tüm ülkemiz için hayırlı olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Allah tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen gaye insan sevgililer sevgilisi efendimizin dünyaya teşriflerinin miladi seni devriyesini yaşıyoruz. Daima hayat çizgisine muhtaç olduğumuz peygamber efendimizi anlamaya çalışıyoruz. Yaradılış gerçeğini unutmuş insanlık onurunu kaybetmiş insanlığa 1440 yıl önce bir nur gibi doğuyor, dünya ve içindekiler hatta bütün alem asıl amacına ulaşıyor. Günümüzde insanlar basit dünya menfaatleri için kan akıtıyor zülmediyor ve ebedi dünyalarını ateşe çeviriyorlar. Oysa onun getirdiklerine kulak verilse, onun en büyük mucizesi olan Kur'an-ı Kerim hayat kitabımız olarak hayatımıza girse pınarların coşkusu gibi hayatımız akıp gitmez mi.? Onun mirası Kur'an ve sünnetidir. Bizler tam bunun aksini yapmanın getirmiş olduğu bataklığın içerisinde debelenip dururken, müslüman olmayanlara da iyi bir örnek olamıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle Kutlu Doğum Haftamızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ; 'Gönlümüze yüreklerimize rehberlik eden bizlere rabbimizi tanıtan, rabbimize karşı samimiyeti öğreten, bütün kainata insanlara karşı içten davranmayı öğreten bize rehberlik eden sevgililer sevgilisi efendimiz Muhammet Mustafa'ya sonsuz salat ve selam olsun. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve büyüklerimizin bütün insanlığın Resül-ü Ekrem'i daha güzel tanımasını daha iyi tanımasına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Buradan siz gençlerimize seslenmek istiyorum. Yüreğinde peygamber sevgisi olan insan hep genç kalır. Peygamber sevgisi olmayan insan ise çok erken yaşlanır. Çünkü o sevgi bizleri dünyaya bağlar. Millet olarak peygamber sevgimizse sorun yok Allah'a şükürler olsun. Biz hakikaten Resül-ü Ekrem'i bir başka sevmişiz. Her evimizde onun, yahut ailesinin, ashabının ismini taşıyan bir çocuğumuz vardır. Bizler sevgimizi ona başka ifade etmişiz. Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çocuklarımızın efendimizin o muhteşem hayatıyla daha güzel tanışması için büyük bir vesiledir. Sadece Türkiye'de değil tüm gönül coğrafyamızda millet varlığımızın olduğu her yerde binlerce on binlerce seminerlerle, konferanslarla efendimizi ve onun muhteşem hayatını anlamaya anlatmaya çalışıyoruz. Kutlu Doğum Haftamız hayırlı ve mübarek olsun' dedi.
 
 
                                               
               Etkinliğe katılan protokol üyeleri ve vatandaşlara Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, tarafından Gül dağıtıldı. Konuşmaların ardından Doktorlar sitesi altında Kermes açılışı  ve İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sergi açılışları yapıldı. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI