Kurra Hafız Şaban Yığcı Hoca Emekli oldu.

2021 Ocak ayı itibariyle yaş haddinden emekli olan Şaban Hoca ayrıca kaybolmaya yüz tutan sanat icra dallarından mücellit (ciltci) sanatıyla da meşgul olmaktadır.

TEFEKKÜR 22.01.2021 10:03:07 65 0
Kurra Hafız Şaban Yığcı Hoca Emekli oldu.

Bayram Yığcı

1956 yılında Güneysu da doğan Şaban Hoca ilk öğrenime başlamadan önce Kuran eğitimini Dedesi Molla Kadir Efendiden aldı. Sonrasında Güneysu Merkez Camii İmam Hatibi Yusuf Yılmaz Hocaefendinin nezaretinde Mehmet Demirkan Hocadan hafızlığını kısa sürede tamamladı.

Sonrasında Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendiden ve Kombozlu Muhsin Hocadan Arapça dersleri alırken Kurra Hafız İbrahim Gündoğar Hocadan da tashih-i huruf ve kıraat dersleri aldı. 1974 yılında İkizdere ilçesinde ilk imam hatip olarak göreve başladı ve beraberinde Rize İmam Hatip Lisesinden de 1978 yılında mezun oldu.

Sırasıyla Güneysu Merkez Mahallesi (Vonit), Ballıdere Köyü Merkez Camii ile 30 yılı Rize Merkez Sahil Camiinde olmak üzere toplamda 42 yıl İmam Hatip olarak görev yapıp çok sayıda öğrenci yetiştirdi. İlahiyat mezunu olan Şaban Hoca kısa bir dönem yurt dışında da görevde bulundu.

Rize Merkez Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde eğitimini tamamlanmasının ardından Kuran ı Kerim, imam ve müezzin beceri derslerine fahri öğretici olarak katıldı. 2021 Ocak ayı itibariyle yaş haddinden emekli olan Şaban Hoca ayrıca kaybolmaya yüz tutan sanat icra dallarından mücellit (ciltci) sanatıyla da meşgul olmaktadır. Hocamıza bundan sonraki emeklilik hayatında sağlık dolu günler dileriz.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı