Kurban Bayramı Alevi-Sünni Oyununu da Bozdu!

Biz cami, cemevi, aşevi olarak bu anlamda Türkiye’de ilkiz.

TEFEKKÜR 16.10.2013 19:05:05 21 0
Kurban Bayramı Alevi-Sünni Oyununu da Bozdu!



Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan Hz. Ali Camii ve Cemevi’nde bir araya gelen cemaat, omuz omuza namaz kıldı, dışarıda bayramlaşarak Türkiye’ye hoşgörü mesajı gönderdi.


Hz. Ali Camii’nin imamı Ali Rıza Güvenkaya, hep birlikte omuz omuza bayram namazını kıldıklarını, dışarıda da kucaklaşarak bayramlaştıklarını söyledi. İmam Güvenkaya birlikteliği, “Bundan daha hoşgörülü bir şey olduğunu tahmin etmiyorum” diyerek özetledi.


Mahallenin Alevi kanaat önderi Ali Timurtürkan da Alevi ve Sünni vatandaşların arasına fitne fesat sokarak karıştırmak isteyenlere, “Allah fırsat vermesin.


Alevi
veya Sünni fark etmiyor, ben Alevi dedesi olarak bayramları her zaman birlikte ve bir arada kutluyoruz.

Arkadaşlarımızla hiçbir ayrım yapmadan bayramlaşıyoruz. Allah nice bayramlara yetişmemizi sağlasın, birliğimizi bozmak isteyenlere Allah fırsat vermesin.” şeklinde seslendi.

Kılınan bayram namazının ardından dışarıda sıraya girerek bayramlaşan Fatsa Cemevi Derneği Başkanı İhsan Kartal da “Birlikteliğin, kardeşliğin böyle olmasını Türkiye genelinde istiyoruz.

Biz cami, cemevi, aşevi olarak bu anlamda Türkiye’de ilkiz.

Hiçbir zaman Alevi Sünni ayrımı yapmadık. Burada şu anda beşyüz kişilik cemaatin yarısı Alevi yarısı Sünni’dir. Kim gelse bizim kardeşimiz, canımız, ciğerimiz.” şeklinde konuştu. (Risale Ajans)

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI