Kur'an-ı Kerim'i manasını araştırıp okumalıyız

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu’nda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Sürmene Müftüsü Abdulcelil Çakar tarafından, “Hz. Peygamber (S.A.V.), Din ve Samimiyet” konulu konferans verildi.

TEFEKKÜR 18.04.2014 17:57:46 52 0
Kur
Sunuculuğunu Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Orhan Nazım Aksu’nun yaptığı ve hazırladığı sunum ilgiyle dinlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Sürmene Müftülüğü personeli Mehmet Şen tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı yaptığı açılış konuşmasında, “Meslek Yüksek Okulumuzda öğrencilerimizin, alanları ile ilgili teknik ve güncel bilgilerle donanması ve aynı zamanda mana-moral ve etik değerler ile sosyal alanda kendilerinin en güzel şekilde yetiştirmelerini arzulamaktayız. Kâinat Kitabı Kur’an-ı Kerim’in anlaşılarak okunması ve Peygamber Efendimizin (S.A.V.) sünnetini anlama ve yaşama konusunda çaba sarf etmeliyiz. Bu vesile ile Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğum yıldönümü Kutlu Doğum Haftasında düzenlediğimiz etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyor, başta Sürmene Müftümüz olmak üzere tüm misafirlerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” Dedi.

            Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin sunulmasının ardından, Sürmene Müftüsü Abdulcelil Çakar’ın özgeçmişi okundu. Sürmene Müftüsü Abdulcelil Çakar, “Hz. Peygamber (S.A.V.), Din ve Samimiyet” konulu sunumunda; İnsanoğlunun iki kanatlı bir kuşa benzediğini, nasıl ki tek kanadı olan kuş uçamamaktadır, maddi ve manevi yönden birinin eksik olması durumunda da insanın eksik olacağına vurgu yaptı. En mükemmel varlık olan insanın, kendisinin neden yaratıldığını, kendisini yaratanın kendisinden ne istediğini araştırması ve öğrenmesi gerektiğini ifade eden Çakar, “Kainat Kitabı Kur’an-ı Kerim’i manasını araştırarak okumalıyız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hayatını, Sünnetini okumalıyız, öğrenmeliyiz ve yaşamalıyız.” Dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki Kutlu Doğum Haftasının ana temasının samimiyet olduğuna vurgu yapan Sürmene Müftüsü Abdulcelil Çakar, “Allah (C.C.)’a, Kur’an-ı Kerim’e, Peygamber Efendimize (S.A.V.), idarecilerimize ve bütün Müslümanlar birbirlerimize karşı samimi olmalıyız. İbadetlerimizi Allah’ı (C.C.) görüyormuş ve son ibadetimiz gibi yerine getirmeliyiz. Şahsi olarak hepimiz kendi kendimizin samimiyetini kontrol etmeliyiz.” Dedi. “Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah (C.C.) da onun bir ihtiyacını giderir.

Kim, bir Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah (C.C.) da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir Müslümanın kusurunu örterse, Allah (C.C.)  da kıyamet günü onun kusurunu örter.” Hadisinin, Müslümanlar arasındaki kardeşlik ve samimiyete dikkat çektiğine vurgu yapan Çakar,
gösteriş, ikiyüzlülük, münafıklık, yalan, aldatma ve kandırma gibi niteliklerin samimiyetle bağdaşmadığına örnekler verdi.

Katılımcıların ilgiyle takip ettikleri Konferans sonunda, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından, Sürmene Müftüsü Abdulcelil Çakar’a plaket takdim edildi. Programa MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cahit Soysal, MYO Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, MYO eski Sekreteri (KTÜ Merkez Kütüphane Şube Müdürü) Ahmet Yılmaz, Öğretim Elemanları, idari personel, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Sürmene Müftülüğü tarafından katılımcılara gül ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayını Namaz İlmihali kitabı hediye edilmesi ile sonra erdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı