Kağıt Toplayarak Cami Yaptırıyorlar!

Matbaacıların fedakarlığı takdire değer.

TEFEKKÜR 18.10.2013 10:27:27 11 0
Kağıt Toplayarak Cami Yaptırıyorlar!



Matbaacıların fedakarlığı takdire değer.


Kayserili matbaacılar, iş yerlerinden çıkan atık kağıtları toplayıp geri dönüşüm fabrikasına satarak elde edilen gelirle cami yaptırıyor.


Kayseri
Matbaacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Nergizgil, yapmış olduğu açıklamada Ziya Gökalp Mahallesi'nde 100'e yakın esnafın bulunduğu Matbaacılar Sitesi'ne cami yaptırabilmek için 3 yıldır atık kağıt toplayıp sattıklarını açıkladı.


Temeli 3 Yıl Önce Atıldı


Caminin temelinin 3 yıl önce Kocasinan Belediyesi tarafından atıldığını, inşaatın devamını getirebilmek için kaynak bulamadıklarını ifade eden Nergizgil, hayırseverlerden yardım toplamaya çalıştıklarını ancak ilk etapta hiç kimsenin cami yapımı için destek vermediğini belirtti.


Para bulup camiyi tamamlayabilmek için site esnafıyla toplantı yaptıklarını ve iş yerlerinden çıkan, çöpe giden kağıtları toplayarak satma kararı aldıklarını kaydeden Nergizgil, 'Her ay 100'e yakın matbaadan yaklaşık 16 ton atık kağıt topluyoruz. 3 yıl boyunca 600 ton atık kağıt topladık. Bu kağıtları Organize Sanayi Bölgesi'ndeki geri dönüşüm fabrikalarına satıyoruz. Camii inşaatı ilerlemeye başlayınca bazı hayırseverler kum, demir, çimento yardımında bulunarak işçilerin parasını ödedi. Bu zamana kadar camiye 800 bin lira harcama yaptık ve cami inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. Bir an önce bitirip ibadete açmak istiyoruz' şeklinde konuştu.(Risale ajans) 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı