KADİR GECESİ BEREKETİ YAŞANDI

RİZE'DE CAMİLER DOLDU TAŞTI

TEFEKKÜR 4.08.2013 22:35:35 28 0
KADİR GECESİ BEREKETİ YAŞANDI

                                 

 
KADİR GECESİ SAHİL CAMİİ DOLDU TAŞTI

Rize Belediyesinin Sahil camisinde düzenlemiş olduğu Kadir Gecesi, Kur’an tilaveti ve mevlit programına Rizeliler yoğun ilgi gösterdi.

Rize Belediyesi, Rize İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Müftü Yusuf Karalı Diyanet Eğitim Merkezi katkıları ile Sahil Camii’nde Kadir Gecesi Programı düzenlendi.

Program Diyanet işleri Başkanlığı,  Müftü Yusuf Karalı Eğitim Merkezi Kürra Hafızlarının okudukları Aşr-ı Şeriflerle başladı. İstanbul Erenköy Kur-an Kursu Hocalarından Yavuz Mutlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

İl Müftüsü Yusuf Doğan vaaz’ında Kadir gecesinin öneminden ve bu geceyi ihya ederken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetti. Kuran-ı Kerim tilavetlerinin ardından Gecenin duası da İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından yapıldı. Kılınan Teravih Namazından sonra Sakalı Şerif Salâvat getirilerek vatandaşlara gösterildi. Programın sonunda Rize Belediye yetkilileri tarafından cemaate çıkış kapılarında lokum ikram edildi. Gençlerin ve çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği programa Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Müftü Yusuf Karalı Eğitim Merkezi Müdür Mehmet Bilgin ve daha birçok Rize’de görev yapan üst düzey yönetici, Rizeli esnaflar, din görevlileri ve binlerce kadın erkek cemaat katıldılar.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI