İMAM HATİP GÜZEL'İN VEFATI RİZE'DE ÜZÜNTÜYE NEDEN OLDU

Rize'nin sevilen İmam Hatiplerinden, Rize Müftülüğü, Fener Mahallesi Camisi Eski İmam Hatiplerinden Ahmet Güzel (63) hocanın iki yıldır tedavi gördü hastalık neticesinde vefatı Rize'de bir hayli üzüntüye neden oldu.

TEFEKKÜR 30.10.2014 19:06:27 146 0
İMAM HATİP GÜZEL
Aslen Trabzon'un, Çaykara İlçesinden olan, gençlik yıllarından bu yanan ailesiyle birlikte Rize'de yaşayan, iki yıl önce geçirmiş olduğu bir hastalık sonucunda emekliliğinin ardından hastalığı ile ilgili devam eden tedavilerinin sonuçsuz kalması neticesi geçen hafta vefat eden, Rize'nin bir hayli sevilen, ilim ve irfan sahibi hocalarından olan, 20'ye yakın hac farizası görevi bulunan merhum Ahmet Güzel hoca, 30 yılı aşkındır görev yaptığı ve yüzlerce kişinin katıldığı Rize, Fener camisinde öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından, dua ve göz yaşlarıyla doğum yeri olan, Trabzon'un Çaykara İlçesi Baltacılı köyünde ikindi namazına müteakip kılınan ikinci bir cenaze namazının ardında yakınlarının ve sevenlerinin dua ve göz yaşlarıyla aile kabristanlığında toprağa verildi.

İki kız ve iki erkek babası olan merhum Ahmet Güzel hocanın, bir oğlu Türkiye Gençler Grekoromen Dünya Şampiyonu ve Çaykurspor Kulübü Güreş Antrenörü Fahri Güzel olup, diğer bir oğlu Selim Güzel ise Rize'de eğitimci olarak görev yapmaktadırlar. Resmi hac farizası vaaz görevi için 35 gündür hacda bunan, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, 'Müftülüğümüzün kıymetli personellerinden, ilim sahibi, sevilen, saygın imam hatiplerimizden Ahmet Güzel hocamızın vefatını hac görevimizin için bulunduğum Medine'de öğrendim. Rahatsızlığı nedeniyle kendisini evinde ziyarette, akıcı sohbeti ve hatıraları bizlere güzel bir hatıra olarak kalmış oldu. Kendisine Alla-ü teladan rahmet, kederli ailesine ve aile yakınlarına ise sabrı cemilleri diliyorum.' dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı