İlçe Müftüler Toplantısı Pazar'da Yapıldı.

Rize İl Müftülüğünün 2014 yılı çalışma programı gereğince İlçe müftüler toplantısı İlçemiz Pazar’da yapıldı.

TEFEKKÜR 6.03.2014 16:28:26 30 0
İlçe Müftüler Toplantısı Pazar
HABER:İSMAİL AKDEMİRCİ
İl Müftülüğümüz ile İlçe Müftülüklerimiz arasında koordinasyonu güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak ve daha verimli hizmet sunmak amacıyla düzenlenen toplantı 06.03.2014 tarihinde İlçemiz Pazar Spor Tesislerinde (GÜN BATIMI) yapıldı. İlçemiz Müftülüğü’ndeki toplantıya Rize İl Müftüsü Yusuf DOĞAN’ ın Başkanlığında, İl Müftü yardımcıları Ali Çakmak, İsmail Temel, Rüstem CAN, Kur'an Kursları İl Müdürü Ali Keskin, Pazar Müftüsü Vedat BAŞSAN, Derepazarı Müftüsü Muhammet YILDIZ, Çayeli Müftü Abdullah YILMAZ, Ardeşen Müftüsü Yaşar ZENGİN, Fındıklı Müftüsü Salih ÖZBEK, Güneysu Müftü V. Hüseyin AK, Hemşin Müftüsü Remzi ÇALIK, İyidere Müftüsü Abdullah EROĞLU, İkizdere Müftüsü Celal MALKOÇ, Çamlihemşin Zeki KAYA İl ve İlçe vaizleri katıldı.

Rize iline bağlı toplam 11 ilçenin müftülerinin katıldığı toplantı, İl Müftüsü Yusuf DOĞAN’ ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında “Dinimizin anlaşılması, toplumun din konusunda aydınlatılması ve din hizmetlerinin niteliğiyle ilgili olarak birçok yeni beklentinin ortaya çıktığı günümüzde, Müftülüklerimizin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek, sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazımdır” dedi. Daha sonra Rize ve ilçelerinin sorunlarının dile getirildiği toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Gündem maddesinin önemli konularından 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri ile ilgili İl Planlanan Faaliyetleri dile getirildi.

Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” ana tema olarak belirlendiğini açıkladı. Pazar Belediyesi Kültür ve Düğün Salonunda kutlanacak olan Kutlu Doğum, Samsun İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK tarafından Konferansın verilecek,

Toplantıya ev sahipliği İlçemiz Müftüsü Vedat BAŞSAN’ ın organize ettiği toplantı, oldukça sıcak bir atmosferde gerçekleşti.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI