İlahiyatçı-Yazar Yusuf Kambur’dan günümüze ışık tutan açıklamalar

İlahiyatçı-Yazar Yusuf Kambur’dan günümüze ışık tutan açıklamalar

TEFEKKÜR 12.12.2019 09:37:53 131 0
İlahiyatçı-Yazar Yusuf Kambur’dan günümüze ışık tutan açıklamalar

PAZAR-İlahiyatçı-Yazar Yusuf Kambur 11.12.2109 Çarşamba günü katıldığı Muhabbet Nağme Programında “Tüketim çılgınlığının yaşandığı Kapitalist dünyada Müslümanlar olarak bizler de kendimizi kaybediyoruz” dedi.

Neden Savruluyoruz? Sorusuna ise “Mabudundan (Yaratıcısından), Mabedinden (ibadethanesinden) ve Makablinden (Peygamber sünnetinden) kopan Müslümanlar, bu kopuşun getirdiği derin bir savrulma içindeyiz” ifadelerini kullandı

Her Hafta facebook da Rize-Pazar’da görevli İmam Hatipler Mustafa Bölükbaş ve Hasan Çatlıoğlu’nun ilgi ile izlenilen sunumuna konuk olan İlahiyatçı-Yazar Yusuf Kambur “İslam ve İman” konusunda yaptığı açıklamalarda

“Rabbimizin: “Nereye gidiyorsunuz? Neden böylesine savruluyor, Haktan döndürülüyorsunuz?” ikazına rağmen Rüzgârın önündeki yaprak misali oradan oraya savruluyoruz”. Dedi

Neleri kaybediyoruz? Sorularına Kambur;

'İsimlerimizi kaybediyoruz. Sahibine kimlik ve kişilik oluşturan ve Peygamber Efendimizin de tavsiye ettiği güzel isimlerin yerine “beş kere tekrarlamadan anlaşılmayan(!)” acayibi garaip isimler…

Renklerimizi ve şekillerimizi kaybediyoruz. Rabbimizin bizim için uygun görüp tasvir ettiği şeklimizi beğenmeyip, fıtratımıza müdahale ediyoruz.

Seslerimizi kaybediyoruz. “Aranızda selamı yayın!” tavsiyesine rağmen selamı ve güzel kelamı kaybettik. Dedikodu makinesine dönüşüyoruz.

Anlayışlarımızı ve ahlakımızı kaybediyoruz. “Zaman sana uymazsa sen zamana uyacaksın!” anlayışıyla tüm değerlerimizi heba ediyoruz.

“Helal haram ver Allah’ım senin kulun yer Allah’ım!” diyecek kadar Müslümanca duruşumuzu kaybetmekteyiz.

Hedeflerimizi ve dertlerimizi kaybediyoruz. “Allah rızasına uygun bir hayat yaşama” gayesi unutulup, daha fazla kazanma daha fazla harcama, dünya mutluluğu asıl hedef haline geldi.

Sonuç: Bir Müslüman için “bu sokak çıkmaz sokaktır.” Pişmanlığın fayda etmeyeceği gün gelmeden Tövbe etmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

Kambur sözlerini Şu mısralarla tamamladı.

Şu geride kalan ömrünü aklına getir,

İsyanlar, günahlar hep kalbin kirletir,

Bunca hatayı ancak tövbe düzeltir,

Nefis putunu yıkıp kulluğa gel kulluğa…


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI