İlahiyat Fakültesi’nde Açılış Dersi Gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi’nde Açılış Dersi Gerçekleştirildi

TEFEKKÜR 2.10.2018 07:27:58 27 0
İlahiyat Fakültesi’nde Açılış Dersi Gerçekleştirildi

RİZE-İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Dersi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılış dersini, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sadık Kemal SANDIKÇI verdi.

SANDIKÇI, ayetler ve hadisler ışığında varlık âleminde insan ve gerçek bir mümin olmanın özelliklerini anlattı.

İnsanın en üstün varlık olarak yaratıldığını ifade eden SANDIKÇI, “ Cenab-ı Allah insanı en güzel şekilde özene bezene yarattı. İnsanoğlunun şurası veya burası eksik denecek tek bir tarafı yoktur. Allah insanı Müslüman olarak yaratmasının yanında en büyük lütuf olan akılı verdi. Düşüncelerini ifade edebilmek için dil kabiliyeti verdi. İnsanoğlunun faydalanması için göğün ve yerin faydalarını birleştirdi. Ve insanlar uğraşmasın doğru yolu bulsunlar, dünya ve ahirette huzurla yaşasınlar diye Peygamberleri, kitapları gönderdi. Allah’ın insana yüklediği bir diğer anlamlı husus da meleklerine karşı insanlarla övünmesidir.” dedi.

SANDIKÇI, hadislerden yola çıkarak mümin bir insanda bulunması ve bulunmaması gereken özellikleri de sıraladı, “İnsanla alakası olan her şeyin imanla alakası vardır. Dünyadaki bütün faaliyetlerin amacı başka insanlara faydalı olmaktır. Mümin, güler yüzlü olmalı, insanlarla iyi geçinmeli, kendisiyle de iyi geçinilmeli, elinden, dilinden hiç kimse zarar görmemeli, ailesine karşı lütufkâr olmalıdır.”

Günümüzde menfaat, çıkarcılık ve ihtirasın insanoğlunun iliklerine kadar işlediğini üzülerek belirten SANDIKÇI, “ Sadece maddi çevrenin değil manevi çevrenin de güzelleştirilmesi gerekir. İnsanları hor görmeyen, kusurlarını araştırmayan, kötü söz söylemeyen, daveti geri çevirmeyen, hep veren ve hayatı boyunca asla yok demeyen Peygamber Efendimizin değerlerine bütün insanlığın şiddetle ihtiyacı vardır.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış dersinin sonunda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan YILMAZ tarafından Prof. Dr. Sadık Kemal SANDIKÇI’ya günün anısına hediye takdim edildi.

Programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan YILMAZ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri YAVUZ, öğretim üyeleri ve yeni akademik yılın heyecan ve mutluluğunu yaşayan öğrenciler katıldı.(RTEÜ)


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI