İftar yemeğinde Çaykur işçilerine çağrıda bulundu

Öz Gıda İş Sendikası, Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfik Ali Hançeroğlu, Şube Teşkilat Başkan Yardımcısı Sultan Murat Kardağ, Şube Mali Başkan yardımcısı Habib Çakır, Şube Eğitim Başkan yardımcısı Hüseyin Avni Günay,

TEFEKKÜR 10.07.2014 07:51:33 15 0
İftar yemeğinde Çaykur işçilerine çağrıda bulundu
İftarın ardından bir basın açıklaması yapan ve iftara katılan basın mensuplarının sorularını birlikte cevaplayan Öz Gıda İş Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu ve Sultan Murat Kardağ; 'Bilindiği üzere, 21 Haziran da yapılan 1.olağan Kongremizden sonar resmi olarak göreve geldik.

2007 yılından bu yana siz değerli Rize basın mensuplarının da takip ettiği üzere 2013 Kasım ayında Öz Gıda iş Sendikasının yaptığı toplu sözleşme ile sona ermiştir.

Yaptığımız toplu iş sözleşmesinde, Çaykur'da çalışan işçi kardeşlerimizin arasında hiç bir ayrım yapmadan Öz Gıda İş Sendikası kendine aldığı kazanımları üyesi olmayan diğer sendika üyesi işçi kardeşlerimize de bu T.İ.S hak ve menfaatlerinden istifade etmeyi sağlamış olduk.

Bizlerin bu iyi niyetimizi algılayan işçi kardeşlerimizin bir çoğu bu 6 aylık süre içerisinde Sendikamıza üyeliklerini yaptırarak bizlere güç vermişlerdir.

Prensip olarak işçi arkadaşlarımıza yalan söylemeyi ve söyletmemeği amaç edindik.

Yapabileceğimizi işleri yaptık, yapamadıklarımızı da üyelerimiz gerekçeleriyle beraber anlatarak kapalı kapılar ardında kişisel menfaatleri doğrultusunda birileri gibi işçilerimizi yarı yolda bırakmadık.

Kıymetli işçi kardeşlerimizde artık çok iyi biliyorlardır, bu süreç hayırlı bir şekilde sonar ermiştir. Artık gün sendikamız çatısı altında buluşma ve kucaklaşma günüdür.

Bu buluşma işçi kardeşlerimizi, bir çok maddi kayıptan kurtaracaktır.

Bilindiği üzere 2015 toplu iş sözleşmesi önümüzdeki yıl yapılacaktır. 2014 aralık sonun kadar üyemiz olmayan diğer işçi kardeşlerimiz bu toplu sözleşmenin sosyal zamları, saat ücretleri ve birçok diğer maddelerinden maalesef istifade edemeyeceklerdir.

Bu işçi kardeşlerimizin bundan sonra ki, bütün alacaklarını da etkileyeceği gibi, emekliliklerinde de önemli kayıplarına neden olacaktır. Kanun olarak dayanışma aidatı geriye dönük işlemeyeceği gibi, dayanışma aidatı da işe yaramayacaktır.

Biz Doğu Karadeniz Rize Şubesi Başkanlığı olarak tekrar sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacak ve bağrımıza basacağız. Güçlü sendikamız çatısı altında daha da güçlü ve beraber bu hayırlı yolda yürüyelim. Mübarek ramazan ayının başından bu yana her akşam bir fabrikamızda iftar yapmakta, bire bir işçilerimizle beraber olmaktayız. bu vesileyle tüm işçi kardeşlerimizin ramazanı şerif ayalarını tebrik ediyoruz.' diye konuştular.

Haber: Bayram Ali Kavalcı
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI