Hatip Camii'nde hatim duası yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli Müftülüğü tarafından başlatılan ve her ay başka camide başlayacak olan Kur’an-ı Kerim hatminin ilki Hatip Camii'nde tamamlandı.

TEFEKKÜR 5.02.2014 20:36:36 11 0
Hatip Camii

Sinan Kabatepe'nin haberi:

 Hatip Camii'nde yapılan hatim duasının ardından cami cemaatine Cami Derneği tarafından yiyecek ikramında bulunuldu.

Ereğli Müftülüğü tarafından başlatılan ve ilki Hatip Camii'nde tamamlanan Kur'an-ı Kerim hatmi dua ile tamamlandı. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, bu uygulaşmayı yapmalarında ki amacın hem camilerde Kur’an-ı Kerim nağmelerini dinlemek için gelen cemaat ile dolmasını hem de hafızların ezbere Kur'an okumaların da hafızlıklarını korumak anlamında önemli olduğunu belirtti.

Müftü Albayrak, “Bugün müstesna bir gün. Bir aydan beri, değerli hafız arkadaşlarım, hoca arkadaşlarımla beraber burada Kuran-ı başından sonuna kadar her gün bir cüz olmak üzere 30 gün aralıksız devam ettik. Bugün bitirdik. 40- 50 Hafızımızla beraber burada duasını yaptık. İnşallah Mevlâmız kabul buyurmuştur. Bu Hatip Camii için gerçekten bir başlangıç oldu. Bu faaliyetimiz hem hafız arkadaşlarımızın hafızlıklarını korumak noktasında, güçlendirme noktasında önemli bir fonksiyon icra ediyor, kendi içinde. Cemaatimizde bu vesile ile ezbere okunan Kur'an-ı dinliyorlar. Dolayısı ile Peygamberimizin mukabele sünneti de bizim tarafımızdan yaşatılmış oluyor. Bu manada çok mutluyuz. Her şeyden evvel Kur'an’la beraber olmanın mutluluğu yaşıyor onun hazzını tadıyoruz. Bu hazzın bu mutluluğun da daim olmasını diliyoruz. Güzel Ereğlimiz Kur'an nağmeleriyle, Kur'an ayetleri ile inşallah tezyin olacak. İnşallah o programa cemaatimizin iştiraki, bizim de aşkımızı, şevkimizi bu noktadaki gönül ferahlığımızı temin etmiş olacak. Özellikle bütün arkadaşlarımızın bu noktada göstermiş olduğu fedakârlığı, hassasiyeti, çünkü mesailerini harcadılar, hazırlıklı geldiler. Uzak yollardan gelen arkadaşlarımız var. Günde 4 kişi 1cüzi 1’er Nizip diyoruz buna, ezberden okudular. İnşallah yarın da yeni bir hatime başlıyoruz. Yeni bir, bir aylık maraton yarın başlayacak. Bu inkitaya uğramadan, kesilmeden aralıksız Kur'an nidaları camilerimizde inşallah devam edecek. Bu vesile ile bütün cemaatimize, halkımıza, Kur'an sevdalılarına, Peygamber muhabbetlilerine buradan sesleniyorum, onlarında bu güzelliğe iştirak etmelerini bekliyoruz.” dedi.

    Hatim duasının ardından Hatip Cami Yaşatma Derneği tarafından hatim duasına katılan cemaate yemek dağıtıldı.

Cihan 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı