Hacı Ali Mete defnedildi!

95 yaşında yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak hayata veda etti!

TEFEKKÜR 2.09.2013 15:37:37 13 0
Hacı Ali Mete defnedildi!

 

          

  Geçirmiş olduğu önemli bir rahatsızlık sonucunda 18 Kasım 2009 tarihinde İstanbul'da vefat eden, Türkiye'nin tanınmış gazeteci, yazar, senarist ve fikir adamlarından merhum Ömer Lütfi Mete ve İş adamı kardeşi Yunus Bahri Mete'nin babaları, Merhum Ömer Lütfi Mete'nin oğlu Kurtlar Vadisi dizisi oyuncularından Ali Buhara Mete'nin dedesi İyidere Emekli Nüfus Müdürlerinden Hacı Ali Mete (95) öğlen namazı sonrası İyidere Merkez camisinde kılınan cenaze namazının ardından dua ve gözyaşlarıyla Fıçıtaşı Mahallesi Yavuz Selim camisinde ki aile mezarlığında toprağa verildi.

           
        Merhum Gazeteci Yazar Ömer Lütfi Mete'nin babası Hacı Ali Mete'nın
cenazesine İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmet oğlu ve Yardımcıları Şükrü Cevahir, Hüseyin Kutlu, Merhum Hacı Ali Mete'nin torunu Oyuncu Ali Buhara Mete, Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, Ak Parti İyidere İlçe Başkanı Telat Tüfekçi ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Sabit Karafazlı, Çaykur İyidere Çay Fabrikası Müdürü İbrahim Kurnaz, Çaykur Tersane Çay Fabrikası Müdürü Yaşar Mete, Derepazarı Çaykur Çay Fabrikası Müdürü Mehmet Demircioğlu, Çaykur Of Çamlik Çay Fabrikası Müdürü Yaşar Çakıroğlu, Yeşilay Cemiyeti Rize Başkanı B. Ali Kavalcı, Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Lütfi Saral ve İyidere'de ki kamu kurumlarında görevli Müdürüler, İyidere'li esnaf ve vatandaşlarla, Rize'den gelen iş, siyaset, spor, sanat, resmi kurum ve sivil toplum örgütlerinin çok sayıda yönetici ve başkanları katıldılar.

            Merhum Hacı Ali Mete'nin cenaze namazını damadı emekli İmam Hatip Muzaffer Hacıosmanoğlu kıldırdı. Merhumun diğer bir damadı olan İstanbul'un tanınmış din adamlarından Süleyman Kaplan cemaate hitaben yaptığı konuşmada kayınpederinin 95 yıllık ömrünün ilim öğrenmek ve amel yapmakla geçtiğini ifade ederek cenazeye iştirak edenlere dua ve teşekkür etti. Cenaze namazı sonrası duasını Rize'nin tanınmış din adamlarından Ramazan Erol hoca efendi yaptı. Cenazeye Rize'nin ve İyidere'nin tanınmış din adamlarından İsmail Kanbur, Hasan Özdemir, Yusuf Güner ve Mehmet Ali Balcı hocalarda hazır bulundu.

 

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI