Hacca gitmek için 1 milyon 372 bin kişi bekliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili açıkladı.

TEFEKKÜR 8.12.2013 13:54:54 9 0
Hacca gitmek için 1 milyon 372 bin kişi bekliyor





Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel, 'Hacca gitmek için bekleyen 1 milyon 372 bin insan var. Bunlar aşağı yukarı 7 yıldır artarak bu noktaya geldi. Bu sene başvuru açıp açmayacağımız henüz belli değil' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Hac ve Umre Organizasyonu 2013 Değerlendirme Toplantısı için kente gelen Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl kuruma başvuran yaklaşık 5 milyon insana daha iyi hizmet etmek amacıyla değerlendirme toplantıları yaptıklarını söyledi.

Her yıl hac mevsiminin ardından değerlendirme toplantısı düzenlediklerini anlatan Yücel, 'Bu toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığımızın hacda görevli birimlerinin görevlileri katılıyor. Hac mevsiminde neler yaptığımızı, bu işlerde ne tür aksaklıklarımızın olduğunu değerlendiriyoruz. Bu toplantının sonucunda da önümüzdeki yıl hatasız bir organizasyon yapmanın çabasını yürüteceğiz' diye konuştu.

Yücel, Türkiye'nin hac ve umre organizasyonlarının kalitesi bakımından ülkeleri arasında en üst sırada yer aldığını belirterek, bunu yeterli bulmadıklarını, eğitime çok önem verdiklerini aktardı.

Hayatında ilk defa hacca gidecek Müslümanların İslam'ın 5 temel prensibinden biri olan bu ibadeti hatasız yerine getirmesi için eğitimin şart olduğunu dile getiren Yücel, 'Umreyle birleştirdiğimiz zaman her yıl 500 bin insan muhatabımız oluyor. Bunlara aileleri ve çevresiyle baktığımız zaman yıllık 5 milyona yakın insana hizmet eden bir organizasyonu icra etmekteyiz. Bu nedenle, onların hac ve umre ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirmesi adına hassas eğitim vermekteyiz' ifadesini kullandı.

 Tavaf alanının genişletilmesi için yürütülen inşaat çalışması nedeniyle 74 bin kişilik hac kontenjanının 59 bin 200'e düşürüldüğünü anımsatan Yücel, 'Bu kısıtlama iki yıl daha devam edecek. Bu nedenle 2014 yılında yeni hac kayıtları açılmayabilir' şeklinde konuştu.

'Henüz 2014 yılı için başvuru almadık' diyen Yücel, 'Hacca gitmek için bekleyen 1 milyon 372 bin insan var. Bunlar aşağı yukarı 7 yıldır artarak bu noktaya geldi. Bu sene başvuru açıp açmayacağımız henüz belli değil. Belki de açmayabiliriz. Bu kısıtlama iki sene devam edeceği için yeni kayıt açmayabiliriz” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı