GÜNEYSU’DA PEYGAMBER SEVDALILARINDAN MEVLİD-İ NEBİYE YOĞUN İLGİ

GÜNEYSU’DA PEYGAMBER SEVDALILARINDAN MEVLİD-İ NEBİYE YOĞUN İLGİ

TEFEKKÜR 22.11.2018 15:29:29 20 0
GÜNEYSU’DA PEYGAMBER SEVDALILARINDAN MEVLİD-İ NEBİYE YOĞUN İLGİ

Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde, Güneysu İlçe Müftülüğünün Organize ettiği ve Güneysu Kapalı Spor salonunda düzenlenen programa katılanlar salona sığmadılar.

Güneysu Müftülüğünün organize ettiği Dünya birincisi hafızların Kur’an ziyafeti ve Sebahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım hocanın Hz. Peygamber ve Genç sahabeler konulu konferansın yapıldığı program yoğun bir katılımla Güneysu kapalı spor salonunda yapıldı.

Yediden, yetmişe herkesin beğeni ile izlediği Programa Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Güneysu İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Halil Turan, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas eğitim merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Abdullah Köseoğlu, Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik'in yansıra ilçe Müftüleri, Ak Parti ilçe Başkanı Mehmet Akif Karslı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Abdulgafur Kart Kur'an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mustafa Yılmaz hocanın Kur'an tilaveti ile başlayan programa İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik'in açış konuşması, İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Halil Turan ve İl vali Yardımcısı Abdullah Şen'in selamlama konuşmaları ile devam edildi.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik İslamın Gençlerin omuzlarında yükseldiğine dikkat çekerek salonun büyük bir bölümünü dolduran başta Gençler ve Bayanlar olmak üzere tüm katılımcılara peygamber sevdasını sözden öze taşıdıkları için teşekkür etti. Çelik konuşmasında Peygamberimizin hayatından örnekler vererek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Mevlid-i nebi haftası dolayısıyla haftanın başladığı günden itibaren bu programda dahil olmak üzere birlik ve beraberlik içerisinde fedakarca çalışan Güneysu’daki dava adamı yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Kur’an Okuma Dünya Birincisi Hafız Ali Tel’in Kur’an-ı Kerim ve zikir tilavetiyle devam eden programa Güneysu müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Gül Bahçesi ve Cennet Gülleri Kur’an Kurslarında öğrenim gören minik öğrenciler Peygamber sevgisini anlatan bir gösteri sundular. Miniklerin ardından Hz. Muhammed ve Gençlik (Genç sahabeler) konulu konferansını sunmak üzere kürsüye çıkan Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım “Bir gün yaşlı bir sahibi Peygamber Efendimiz (SAV) ‘e ben cennete gidebilir miyim diye sorar, Peygamberimiz de yaşlı sahabiye sen cennete gidemezsin der. Bunun üzerine Ya Resul Allah neden cennete gidemem cennete gitmem için ne yapmam lazım. Bunun Üzerine Peygamber Efendimiz (SAV) cennete giren herkes 33 yaşında cennete girer sen de cennete girdiğin zaman 33 yaşında olacaksın ”diyerek gençliğin önemine değindi. Ayrıca gençlikte yapılan ibadetlerin yaşlılıkta yapılan ibadetlerden daha hayırlı olduğunu ifade etti. Yıldırım’ın ardından İlahi sanatçısı Sedat Uçan söylediği ilahilerle gönülleri mest etti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Kur’an-ı Kerim’le devam etti. İstanbul İstoç Camii İmam hatibi Kur’ani Kerim Güzel okuma dünya birincisi Mustafa Kızılca’nın tilavetlerinin ardından Erzurum Palandöken Alakazan Kur’an Kursu Öğreticisi Hafızlık Dünya Birincisi Kurra Hafız Abdullah Dursun’un tilavetlerini gerçekleştirdi. İl Müftüsü İsmail Yalçın hocanın duasının ardından misafirlere hediyeleri takdim edilerek program sonlandırıldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı