Gönülden mısralar'da yeni yüzleri tanıttı

Merhaba Şiir dostlarım. Bugün sizlere Şair Turgay Kurtuluşun kendi ağzıyla özgeçmişini ve bir şiirini paylaşmak istiyorum

TEFEKKÜR 21.05.2014 13:05:19 34 0
Gönülden mısralar
Artvin şiir deryası bir ildir. Belki bunun bir sebebi de Artvin denen sevgiliden zorla ayrılmanın verdiği hüzün olsa gerek. Bizim şiirlerimiz hep gurbet, hasret ve vuslat üzerine nakşedilmiştir. Turgay Kurtuluş’ta bu akıma uymuş şairlerimizden birisidir. Şair Kurtuluş’un özgeçmişi ve bir şiiriyle sizleri baş başa bırakıyorum

TURGAY KURTULUŞ KİMDİR?

Artvin /Şavşat doğumluyum. Doğduğum topraklarda Çoruh Nehrinin azgın sularından durulandım 2 yaşımda babamın devlet memuru olması sebebiyle İstanbul’a yerleştik. Öğrenimi yine İstanbul’da tamamladım.Askerlik öncesi matbaa sektöründe çalışıyordum daha sonra Hürses,Yeni mesaj ve Evrensel gazetelerinde çalıştım.Vatani görevimi Balıkesir’de Tamamladım.

O dönemden sonra hayatımda yavaş yavaş değişikliklere olmaya başladı. Dijital dünyayla tanıştıktan sonra İlk olarak Balıkesir’e logo yarışması katıldım 10 bin kişi katılmıştı dereceye giremedim. Sonraki dönemler 2004 Milliyet gazetesine gönderdiğim bir yazıyla küçükte olsa ödül aldım. O dönemlerde yazılar güncel konuları takip edip yazıyordum.

2005 yılında Karadeniz kültürüne ağırlık verdim kendi doğduğum coğrafya diller ve kültürler hakkında araştırmalar yapmaya başladım. Çeşitli yöresel Karadeniz sitelerinde yazılar yazdım. 2007 yılında etkilendiğim memleketimle ilgili internet sitesi kurdum sonraki dönemlerde internet üzerinden yayın yapan radyo ve TV kurarak bu güzel coğrafya hizmet verdim. Programlarda birçok sanatçıları da beraberinde konuk aldık. İstanbul, Bursa, Yalova gibi illerdeki hemşerilerimizle buluşmalar etkinlikler düzenledik.

Yine bu dönemlerde türkü asığı olarak Türkiye’nin en büyük korosu olan Ekrem Ataer yönetmenliğindeki Halk Müziği korosuna katıldım konserler vermeye hala devam ediyoruz. Sosyal paylaşım çılgınlığı çoğalmaya başladığı dönemlerde kızarak 2010 yılında

radyo yayını ve sitelerini kapattım. Birçok sitede ve dergide yazılar ve şiirler yazmaya başladım Karadeniz kültüründen sıyrılarak tüm coğrafya ile etnik çalışmalara başladım. Gürcü kültür hakkında araştırmalar Kafkasya halkları ve dilleri hakkında araştırmalarım hala devam etmektedir. Yazar, şairliğim dışında İnternet girişimcilik bilişim ile uğraşmakta ve basıma hazır kitaplarım bulunmaktadır.

BASIMA HAZIR KİTAPLARIM

Aşkın T Hali-Şiir-Hüzünlere Veda-Şiir(Hazırlanıyor)-Kör pencere-Roman: Soğuktu ve Üşüyordum-Roman: Rüyamdaki Kadın-Roman Karadeniz’den Batum´a-Şiir Bencelerim-Deneme(roman)

Kişisel Web Sitem:www.turgaykurtulus.com.tr

Çoruh´un deli sevdalıları

Mavi nehirler akıyor deli deli

Uzaktan geliyor gürül gürül sesi

Bir meltem esintisi

Okşuyor rüzgar yüreğimi





Nego kokulu dağlardan

Çoruh yamaçlarından

Yaratmış doğayı güzel yaradan

Süzülüp geliyor uzak diyarlardan



Ben,Çoruh´un çakır dikeni,

Sen,karşımda duran yediveren gülüm



Çoruh´un deli sevdalılarıyız biz

Gerektiğinde deli rüzgarlar estirmesini de biliriz

Güneş kuzeyde yarın yeni yeniden doğacak

Ve memleketimin kuzeyi bir başka aydınlanacak

Turgay Kurtuluş 
08 haber

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı