Diyanet'in Ramazan projeleri hazır

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılı Ramazan ayı talimatlarını belirledi

TEFEKKÜR 8.06.2014 14:57:35 33 0
Diyanet
Ayfer Mallı'nın haberi

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılı Ramazan ayı talimatlarını belirledi. Bu talimatlar çerçevesinde cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul aileler ile varlıklı aileler arasında 'Kardeş Aile' uygulaması başlatmaları teşvik edilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaklaşan Ramazan ayı ile ilgili din görevlilerine birtakım talimatlar verdi. İrşat hizmetleri kapsamında il ve ilçe müftülükleri, din hizmetleri müşavirlik ve ataşelikleri tarafından, aylık bir planlama ile Ramazana özel vaaz ve irşat programı hazırlanacak. Hazırlanacak olan Ramazan Ayı Vaaz ve İrşat Programında, 'Kimsesizlerin Kimsesi Olmak, Müminler Arası Ülfet ve Muhabbet, Mahzun Gönülleri Mutlu Etmek, Paylaşmak ve İnfak, Akrabalık Bağlarını Gözetmek, Komşuluk' konularına ağırlıklı olarak yer verilecek.

İHTİYAÇLAR ASKIDA OLACAK

Cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul aileler ile varlıklı aileler arasında 'Kardeş Aile' uygulaması başlatmaları teşvik edilecek. Ülkemizde bir kısım esnaf ve hayırsever vatandaşın yoksul ve kimsesizlerin ihtiyaçlarını temin etmek üzere geliştirdikleri 'askıda' uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılması için din görevlilerimizce vatandaşlar teşvik edilecek. Uygulamanın belirli maddeler ile sınırlı kalmaksızın yiyecek ve giyecek türünden fakir ve kimsesizlerin yüzünü güldürecek tüm ihtiyaç malzemelerini kapsaması sağlanacak.

ALO 190 FAZLA MESAİ YAPACAK

Dini konularda vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırmak üzere il müftülükleri bünyesinde 'Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi'nin Ramazan ayı süresince haftanın her günü 09:00-23:00 saatleri arasında hizmet vermesi sağlanacak, bu merkezdegörevlilerden ehil olanlar görevlendirilecek, buna göre bir nöbet çizelgesi hazırlanacak.

Yeni Şafak 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI