DEĞERMİYDİ BU KADAR TARTIŞMAYA..

Fethullah Gülen'in son ruh hali son günlerin en çok konuşulacak gelişmesi olacak...

TEFEKKÜR 7.12.2013 21:24:24 17 0
DEĞERMİYDİ BU KADAR TARTIŞMAYA..





Hükümet dershanelerin kapatılacağını açıklayınca Gülen cemaati ile iktidar arasında peş peşe yapılan açıklamalarla gerilim tırmanmıştı. Bu süreçte Fethullah Gülen'in açıklamaları Herkül.org sitesinde yayınlandı. Peki Gülen'in tüm bu süreçteki sağlık durumu nasıldı, Gülen nasıl bir ruh halindeydi?

Bu soruya Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Kurucan bugün köşesinde yazdığı yazıyla cevap verdi.

Son gelişmeler nedeniyle Gülen üzgünmüş... Gece-gündüz sırtından hançerleniyormuş gibi hissediyormuş kendisini. Bu duygusunu da “Birisi Karun diyor, birisi dış dünyanın oyuncağı. Hançer yiyorum gece-gündüz” sözleriyle anlatıyormuş.

Gülen'in bir gün içinde 10 kez tansiyonunu ölçmek zorunda kalmış doktorlar. Gülen'in gözlerinin altı ağlamaktan şişmiş.

''ÖLSEM DİYORUM''

Gülen hissettiklerini şöyle anlatmış yakın çevresine:
“Böyle hadiseler karşısındaki duyduğum üzüntüyü benim hissiyatıma sahip olmayan anlayamaz. Annem-babam, dedem-ninem ve kardeşlerim bir anda ölseler bu kadar üzüntü duymazdım. Bakın ölsem diyorum.Ölsem diyorum ama sonra bu hizmete bir zarar gelecekse şu zehir zemberek hayata katlanmak lazım”

GÜLEN'DEN 'KARA PROPAGANDA' AÇIKLAMASI

Bu arada Fethullah Gülen, yeni bir açıklama yaptı ve cemaate gönül vermiş kişilerin  kara propaganda karşısında nasıl davranmaları gerektiğini anlattı.

İnsanların hatalarını arama, gizli hallerini araştırma, kabahatlerin izini sürme, kulağı olumsuz sözler için kullanma ve dili gıybetle, iftirayla kirletme gibi çirkin günahların, kuyruğunu dikip bir köşede sinsi sinsi bekleyen bir akrep gibi bazı mü’minlerin gönül hayatına nasıl zehir akıttığına sözü getiren Gülen, kimsenin günahının takipçisi olmamak, başkalarının hatalarını araştırmamak ve onların –amme hukukuna girmeyen– kusurlarına göz yummak gerektiğini söyledi.





Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı